Verstappen: Amit a Honda megígér, azt teljesíti

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing
Minden ígért vállalását teljesítette a Red Bull Forma-1-es csapatának új motorpartnere, a Honda az előszezonban – ezt mondja az istálló versenyzője, Max Verstappen.

Az energiaital-gyárosok számára ígéretesen alakultak a téli tesztek, a Honda erőforrásai ugyanis kiválóan működtek az RB15-ös versenygépekben, műszaki problémák nemigen hátráltatták a csapatot.

Verstappen éppen ezért meg is kérdezték arról, a várakozásokhoz képest hogyan alakult számukra az előszezon.

„Nos, minden, amit ígértek, megvan. Szóval elégedett vagyok vele!” – mondta a holland tehetség.

„Más volt, mint az elmúlt pár évben. Nagyon nyitottak és őszinték. Amit mondanak, azt teljesítik. Ez így fair.”

Verstappen azt mondja, már „azonnal” érezhető volt a különbség, és az, hogy „nem voltak nagy kérdőjelek”, igazán pozitív dolog.

„A működését tekintve teljesen más a motor – másképp reagál a gázadásra, a lefelé és felfelé váltásokra. Más világ.”

Az ötszörös futamgyőztes az elmúlt évek során sokszor kritizálta nyíltak a Red Bull korábbi motorpartnerét, a Renault-t, a Honda V6-osaival viszont egyelőre nagyon elégedett.

„Eddig a Honda nagyon jó. Nyilván van tapasztalatom a Renault motorjával, és most ezzel is. Az ember mindkettő esetében a pozitívumokra igyekszik fókuszálni, hiszen tavaly sem minden volt negatív. Az ember tanul ezekből, és igyekszik megosztani a véleményét.”

A Red Bull számára az elmúlt években a legtöbb problémát az okozta, hogy kevés időt tudtak foglalkozni a Renault motorjaival a próbapadon, ennek pedig legfőbb oka az volt, hogy eltérő kenőanyagokat használtak, mint a gyári csapat. A Hondánál viszont egészen más a helyzet.

„Sokkal többet tesztelik a motort a próbapadon – többet, mint amihez hozzászoktunk. Ez egy pozitív lépés. Nincsenek korlátok gyakorlatilag. Mindent megtesznek a győzelemért, és remélhetőleg ez már idén összejön.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!