Friss hírek

Verstappen: Annyi volt a körnek Perez és Tsunoda kicsúszása miatt

A Red Bull világbajoki éllovasa, Max Verstappen azt mondja, „annyi volt” utolsó gyorskörének a szombati időmérőn, miután csapattársa, Sergio Perez, valamint az AlphaTauri újonca, Yuki Tsunoda kicsúszott előtte.

A holland versenyző már a Q3-ban megfutott első gyorskörök alapján alulmaradt a Mercedesekkel szemben, ám természetesen mindent megtett azért, hogy behozza a lemaradást, és a pole-ért harcoljon Mexikóban.

Verstappennek azonban utolsó gyorskörében el kellett emelnie a lábát a gázról, közvetlenül előtte ugyanis Perez és Tsunoda kicsúsztak a pályáról.

„Úgy tűnik, hogy az időmérőn egy kicsit eltűnt a jó egyensúly” – mondta a Red Bull versenyzője a kvalifikáció után.

„De az utolsó körömben egy jó körön voltam, viszont nem tudom, hogy mi történt előttem… Voltak ott ketten, akik kicsúsztak, szóval azt gondoltam, hogy sárga zászló lesz, úgyhogy visszavettem, és a körnek nyilván annyi volt.”

„De ezzel együtt, úgy, hogy nem volt valami jó az egyensúly, szerintem összejöhetett volna egy pole-kör. A 3. hely nyilván nem túl lenyűgöző, de szerintem a 2. helynél még ez is jobb.”

Verstappen jelenleg 12 pontos előnnyel vezeti az összetettet Lewis Hamilton előtt, ám a gyenge időmérő ellenére úgy érzi, „harcban” lesznek vasárnap.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!