Friss hírek

Verstappen apja egy furcsa jelenet miatt gyanakszik a Mercedesre

Max Verstappen édesapja, Jos Verstappen biztos benne, a Mercedes valamilyen trükknek köszönhetően tudott feljavulni az elmúlt időszakban. A holland szerint jó esély van rá, hogy a rivális istálló kijátssza a szabályokat. Verstappen egy furcsa jelenetről is említést tett.

A Mercedes szemlátomást nagy előrelépést tett a legutóbbi versenyeken, főleg az egyenesekben tud kimagasló sebességet elérni.

A német istálló Lewis Hamilton révén magabiztos győzelmet szerzett a Brazil Nagydíjon a 10. helyről rajtolva, a Mercedesnél azt mondták akkor, pazar végsebességük az új motornak volt köszönhető.

Hirdetés
 

A Red Bullnál viszont azt gyanítják, a Mercedes a hátsó szárny hajlékonyságával trükközik, Jos Verstappen pedig biztos abban, a Mercedes titkol valamit.

„Egész életemben nem láttam még ilyen sebességkülönbséget egyik versenyről a másikra. Nyilván lehetőség van egy kicsit finomhangolni egy új erőforrást, de egy új Mercedes-motor valóban degradálódik két-három verseny után, ahogy mondják? Nem tudom elképzelni.” – mondta idősebb Verstappen a De Telegraaf című lapnak.

A korábbi F1-es versenyző beszélt arról a videófelvételről is, mely a Brazil Nagydíj után látott napvilágot, és melyen az látható, hogy Hamilton az interlagosi pálya 1-es kanyarja előtt minimálisan hátrahúzza a kormányt. A címvédő később ezt azzal magyarázta, hogy volt némi holtjátéka a kormánynak, de aztán megoldották a problémát. Verstappen viszont egy másik jelenetre is felhívta a figyelmet.

„Egy kormány arra van, hogy balra vagy jobbra forgassuk, miért mozogna előre és hátra? Látszik, hogy van valami… A brazíliai verseny után láttuk azt is, hogy Hamilton kapott valamit a trénerétől, és visszarakta a pilótafülkébe. Nagyon kíváncsi vagyok arra, miért van ez.”

„Ha mindent összerakunk, egyszerűen csak furcsa, hogy a bajnokság ezen szakaszában hirtelen ilyen különbség lett. Nagyon erős a gyanúm, hogy olyasvalamit csinálnak, ami nem megengedett. Nem akarok veszíteni, de fair küzdelem kell, hogy legyen.”

Verstappen elárulta, korábbi jó kapcsolata teljesen megromlott Toto Wolff-fal azok után, hogy fia összeütközött Hamiltonnal Silverstone-ban.

„Azóta nem is beszéltünk” – mondta a holland, majd elárulta, dühös volt amiatt, hogy a Mercedes önfeledten ünnepelte a silverstone-i győzelmet, miközben fia kórházban volt. „Kimutatta idén a foga fehérjét. Nincs már semmiféle kapcsolatunk egymással.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!