Verstappen apja lemondásra szólítja fel Hornert, különben „szétesik a Red Bull” - F1VILÁG.HU

Verstappen apja lemondásra szólítja fel Hornert, különben „szétesik a Red Bull”

HIRDETÉS
Nem csitul a Christian Hornert körülvevő botrány a Forma-1-ben — a szombati Bahreini Nagydíjat követően Max Verstappen édesapja, Jos Verstappen lemondásra szólította fel a Red Bull Racing csapatfőnökét.
MEXICO CITY, MEXICO - OCTOBER 27:  Red Bull Racing Team Principal Christian Horner talks with Jos Verstappen in the Red Bull Racing garage during practice for the Formula One Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on October 27, 2017 in Mexico City, Mexico.  (Photo by Mark Thompson/Getty Images) Mexican GP 2017

Horner ellen még február elején indított belső vizsgálatot a Red Bull GmbH, miután egy női munkatársa panaszt tett ellene zaklatás vádjával. Az osztrák energiaital-gyártó egy külső szakértőt bízott meg a vizsgálat lefolytatásával, ennek eredményét pedig szerdán közölték: Hornert felmentették a vádak alól, így megtarthatta a csapatfőnöki pozíciót.

Egy nappal később viszont egy ismeretlen olyan email-üzenetet küldött egy számos újságírónak, F1-es csapatfőnöknek, valamint az F1 és az FIA tisztviselőinek, melyben kompromittáló dokumentumok szerepeltek Hornerrel kapcsolatban: állítólagos üzenetváltások azzal a bizonyos női alkalmazottal, valamint fotók. Horner továbbra is tagadja bűnösségét, szombaton pedig kéz a kézben jelent meg az F1-es paddockban feleségével, Geri Halliwell-lel.

A botrány viszont nem csitul, a szombati versenyt követően — ahol Max Verstappen vezetésével a Red Bull sima kettős győzelmet szerzett — Jos Verstappen szólította fel lemondásra az 50 éves szakembert.

„Feszültség van itt, amíg ő a pozíciójában marad” — mondta Max Verstappen édesapja a Daily Mail című lapnak. „Fennáll a veszélye annak, hogy a csapat szétesik. Így nem mehet tovább. Robbanni fog a dolog. Az áldozatot játssza, miközben ő az, aki a problémákat okozza.”

Az idősebb Verstappen szavai azért bírnak komoly jelentősséggel, mert fia, Max háromszoros világbajnokként érhető módon nagy befolyással bír a csapatnál. A hétvégén 35. F1-es győzelmét szerző hollandot többször megkérdezték Bahreinben az ügyről, ő azonban mindig hárított, sőt, látszólag Horner védelmére kelt.

„Nézzék, ha azt nézem, hogy Christian hogyan működik csapaton belül, azt kell mondjam, hogy egy hihetetlen csapatfőnök” — nyilatkozta a holland. „Szóval abszolút, a teljesítmény oldaláról meg sem lehet kérdőjelezni ezt. Sokat beszélek vele. És természetesen a hétvége során is teljes mértékben elkötelezett a csapat iránt.”

A szombati versenyt követően Hornert is próbálták tovább faggatni a botrányról, a Red Bull sajtófőnöke viszont leállította a témát.

„Nem fogom kommentálni azt, hogy mi motivál bárkit arra, hogy ilyet tegyen” — mondta Horner a fent említett üzenetek kiszivárogtatásával kapcsolatban. „A csapatra fókuszálok, a családomra, a feleségemre — és a versenyzésre. Egy hihetetlen család, egy hihetetlen feleség és egy hihetetlen csapat támogat. A versenyzésre fókuszálok, arra, hogy versenyeket nyerjünk, és a tőlem telhető legjobb munkát végzem.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Verstappen apja lemondásra szólítja fel Hornert, különben „szétesik a Red Bull”
Fogadj és nyerj! Tedd meg a téteket az F1-es Kínai Nagydíjra! (x)
Norris: Nem lesz esélyünk a dobogóra Kínában
Alonso ismét erőn felül teljesített, nehéz versenyre számít
Az FIA elutasította az Aston Martin óvását
A rajtkiugrásokról egyeztetnek az F1-es csapatok

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!