Friss hírek

Verstappen apja sem volt biztos abban, hogy jó ötlet olyan fiatalon nekivágni az F1-nek

A Red Bull világbajnoki éllovasa, Max Verstappen elárulta, annak idején édesapja sem volt biztos abban, hogy jó ötlet ilyen korán és fiatalon felkerülni a Forma-1-be.

A holland tehetség mindössze 17 esztendős volt, amikor 2015-ben, a Forma-3-ban eltöltött egyetlen idénye után lehetőséget kapott a Red Bulltól, és a Toro Rosso színeiben bemutatkozhatott a száguldó cirkuszban. A fiatal pilóta nyers sebességét sohasem kellett megkérdőjelezni, ám be-becsúsztak hibák, agresszív stílusa miatt pedig rengeteg kritika érte. Az idő viszont őket, illetve a Red Bullt igazolta: Verstappen már 2016-ban futamgyőztessé avanzsált az osztrák istállónál, tavaly pedig Lewis Hamilton legyőzésével a világbajnoki címet is bezsebelte, és jó esélye van arra, hogy idén megvédi a bajnoki trófeát.

A most 24 esztendős holland azonban egy interjúban elárulta, akkoriban még édesapja, a volt F1-es pilóta, Jos Verstappen sem volt biztos abban, hogy jó döntés olyan fiatalon belevágni a Forma-1-be.

Hirdetés
 

„Csupán egyetlen évet töltöttem el az F3-ban, mielőtt felkerültem az F1-be. De amikor aláírni készültem az F1-es szerződésemet, édesapám is megkérdezte tőlem, ’biztos vagy te ebben az ugrásban?’. Azt mondtam, hogy ’igen, mert ott akarok lenni, és még ha hibázni is fogok, legalább bent vagyok, és aztán majd meglátjuk, mi történik’.” – fogalmazott a tavaly első bajnoki címét nyerő holland a Channel 4 televíziós csatornának.

„Szóval belevágtunk természetesen, és szerencsére egészen jól sült el! De kétségtelen, hogy rendkívül meredek volt a tanulási görbe.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Verstappen apja sem volt biztos abban, hogy jó ötlet olyan fiatalon nekivágni az F1-nek
Szabályt szeghetett a Red Bull, súlyos büntetést követel a Ferrari és a Mercedes
Ricciardo csak az F1-re fókuszál, „reális opció”, hogy tartalékos lesz jövőre
Albon nemigen hitt a gyors visszatérésben, de úgy érzi, készen áll

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!