Verstappen: Átigazolhattam volna másik csapathoz - F1VILÁG.HU

Verstappen: Átigazolhattam volna másik csapathoz

Max Verstappent az évek során bármelyik Forma-1-es istálló szívesen elcsábította volna a Red Bulltól, a holland világbajnok azonban hűséges maradt az őt felkaroló csapathoz. Szerinte ennek köszönhetőek a jelenlegi sikerei.

Bár még mindig csak 24 esztendős, Max Verstappen kétségkívül élete csúcsán jár a Forma-1-ben. A holland pilóta 2016-ban tejfelesszájú tinédzserként került a Red Bull élcsapatához, ahol óriási meglepetésre azonnal megnyerte a Spanyol Nagydíjat. Sikere azonban a Mercedes dominanciájának közepén érte őt, így még évekig kellett várnia arra, hogy igazán nagy eredményeket érjen el a száguldó cirkuszban. Elmondása szerint ez idő alatt lehetősége lett volna olyan alakulathoz igazolni, ahol rögtön az élre törhetett volna, ám a Red Bull kötelékét nem akarta maga mögött hagyni. Utólag örül annak, hogy így döntött.

„Nagyon élvezem, hogy a csapat tagja vagyok. Kiváló a légkör. Rájöttem, hogy ennél nincs fontosabb. Még ha nem is nyerünk, a megfelelő környezetben idővel fejlődni lehet. Emellett türelmesnek is kell lenni, nem lehet erőltetni a dolgokat. Az azonnali sikert hajszolva átigazolhattam volna máshová, de hittem ebben a csapatban, ami meghozta a gyümölcsét. Boldog vagyok.”

A hétvégén esedékes Olasz Nagydíjra Verstappen az egyetlen reális világbajnoki esélyesként érkezik, helyzete a szezon első felében azonban messze nem volt ennyire egyértelmű. Bár egy újdonsült világbajnok lendületével kezdte az évet, a Red Bullnak sokat kellett dolgoznia az autóján ahhoz, hogy Verstappen most itt tartson.

„Az utóbbi néhány verseny nyilván nagyon jól alakult, de ahogy mondtam, ez nagyrészt a súlynak köszönhető. Az autó kezdetben erősen túlsúlyos volt, ami nem segített az egyensúlyán. Kicsit lomha volt, és a súlyelosztás sem volt megfelelő, aminek következtében jelentős alulkormányzottsággal küzdött” – árulta el Verstappen.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!