A Hungaroringről jelentkezünk! Kövesd velünk a Magyar Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Verstappen Ausztriában is szoros küzdelmet vár a Mercedesszel

A Red Bull versenyzője, Max Verstappen elismerte, nem számítottak arra, hogy ennyire versenyképesek lesznek majd a franciaországi Paul Ricard versenypályán, ahol korábban a Mercedes abszolút uralkodó volt.

Verstappen és a Red Bull pazar győzelmet szerzett múlt vasárnap, ahol egy remek taktikával, a pályán sikerült legyűrniük a Mercedeseket.

„Lenyűgöző hétvége volt, és mindig jó érzés megszerezni a pole-t, de a győzelem természetesen nagyszerű eredmény volt. Nagyon örülök neki, ráadásul a jó stratégiával nyertük meg a versenyt” – mondta a holland versenyző. „Bízom benne, hogy meg tudjuk tartani ezt a teljesítményt az év végéig. A pályán és a gyárban is mindenki gőzerővel dolgozik, most pedig további győzelmekért fogunk küzdeni.”

Verstappen elárulta, nem számítottak arra, hogy ennyire erősek lesznek Franciaországban, hiszen a Paul Ricard versenypályán az elmúlt években rendre dominált a Mercedest.

„Nem számítottunk rá, mert a Mercedes korábban annyira erős volt itt. De látjuk, hogy minden hétvége más a versenyképességet tekintve, és soha nem tudhatjuk, hogy állunk, amíg pályára nem gurulunk. Nem tudhatjuk, mire képesek a többiek, szóval nem számítottunk ilyen eredményre, emiatt pedig még nagyobb elégedettséggel tölt el a siker. Igazi csapatmunka volt, látható, hogy mindenki remekül tud együtt dolgozni.”

A Forma-1 mezőnye most az ausztriai Spielbergbe látogat, ahol két versenyt is megtartanak majd.

„Nagyon várom már Ausztriát, hiszen természetesen olyan ez, mint a hazai versenyem, az pedig még jobb, hogy két versenyünk lehet itt. Mindig jó itt versenyezni, és jó eredményeink voltak a Red Bull Ringen korábban – persze semmire sincs garancia.”

„Ismét jól be kell állítanunk az autót, jól kell olvasnunk a körülményeket, és reagálnunk kell rájuk. Nem tudom, milyen lesz az időjárás, de az biztos, hogy szoros küzdelemre számítok. Hamarosan kiderült, de remélhetőleg két nagyon jó hétvégénk lehet ott.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!