Verstappen: Az autóink biztosan gyorsak lesznek ma

A Red Bull világbajnoki címvédője, Max Verstappen biztos benne, ütőképes autóval állhat majd rajthoz a 2022-es Forma-1-es idény 10. versenyén, a mai Brit Nagydíjon.

A holland pilóta az esőáztatta időmérő edzésen alulmaradt a ferraris Carlos Sainzcal szemben, a kvalifikációt követően elárulta, utolsó gyorskörében a sárga zászlók miatt lassítania kellett, emiatt nem tudott végül a pole-ban végezni.

A Red Bull versenyzője viszont biztos benne, lesz esélye a győzelemért harcolni ma délután, az előrejelzések szerint száraz pályán tartandó silverstone-i futamon.

Hirdetés
 

„Szerintem jó verseny lesz. Az autó nagyon jó volt a harmadik edzésen, kiegyensúlyozottabb, mint a második gyakorláson, és természetesen nagyon fontos, hogy megtalált a megfelelő egyensúlyt” – mondta a holland versenyző. „Ami a vasárnapi futamot illeti, az egy kicsit kérdőjeles. A pálya feltehetően elég nyers lesz majd az eső miatt. Kérdés, hogy mennyire bírják majd a gumik, de én biztos vagyok benne, hogy a mi autóink gyorsak lesznek.”

Verstappen remek sorozaton van túl, hiszen a szezon eddigi kilenc futamából hatot megnyert, így magabiztosan vezeti az összetett pontversenyt. Bár most is a győzelemért fog harcolni, a legfőbb cél természetesen az lesz, hogy minél több pontot szerezzen.

„A cél mindig a pontszerzés, és az ember természetesen megpróbál annyit szerezni, amennyit csak lehet. Én mostanáig így álltam hozzá minden versenyhez, szóval nem látom okát annak, miért kellene hirtelen változtatnom ezen. Ha lehetőségem kínálkozik, menni fogok érte, ez nem is kérdés. Még sok verseny van hátra, melyeken sok pontot is kell gyűjteni, hogy legyen esély a bajnoki győzelemre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!