Verstappen: Az autónk soha nem dominált az időmérőkön - F1VILÁG.HU

Verstappen: Az autónk soha nem dominált az időmérőkön

Bár az Azeri Nagydíj pénteki időmérőjén alulmaradt a rajtelsőséget megszerző Charles Leclerc-rel szemben, Max Verstappen bízik abban, hogy a vasárnapi versenyen a győzelemért harcolhat majd.

Verstappen idén eddig két pole pozíciót és két győzelmet szerzett, a Red Bull pedig parádés formában indította a szezont, ezért mindenki számára egy kicsit meglepő volt az, hogy a Ferrari Leclerc vezetésével le tudta gyűrni az energiaital-gyárosokat a kvalifikáción.

Verstappen az időmérőn közel 2 tizedmásodperccel volt lassabb, mint a Ferrari ifjú titánja, elmondása szerint azonban egyáltalán nem meglepő a Scuderia és Leclerc remeklése.

„Ha megnézzük az idei időmérőket, azt gondolom, az első három hétvégén is elég szorosan alakultak” – fogalmazott a vb-címvédő. „Nagyon jó autónk van a versenytempó tekintetében, de egy körön soha nem volt szuperdomináns. Nem tudom, ez miért van. De ugyanez volt tavaly is, amikor persze még egy kicsit hátrányban voltunk a súlyfelesleg miatt. Egy ponton viszont elkezdtük lefaragni azt, és még ezután sem a szombat volt a mi napunk. Valamiért így működik az autónk.”

Verstappen magabiztos, mert úgy érzi, a Red Bull ütőképesebb lehet majd a vasárnapi versenyen.

„Mindannyian tudjuk, hogy a pontokat vasárnap osztják, szóval nem bánom, ha egy kicsit lassabbak vagyunk szombaton, ha viszont vasárnap gyorsak leszünk” – fogalmazott a holland, aki méltatta az időmérőn parádésan teljesítő Leclerc-t is.

„Charles tempója nem igazán lepett meg. Tudjuk, mennyire jó ezen a pályán. Máskülönben nem szerezne az ember három pole-t egyhuzamban itt, nem igaz? Szóval remekül ráérzett most is, nagyon magabiztos volt. És szerintem mindig nagyon magabiztos, ami jó.”

„Ezen a pályán pedig mindent ki kell hozni belőle – ezért jött össze neki a pole.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Verstappen: Az autónk soha nem dominált az időmérőkön
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!