Verstappen az autótörés ellenére bizakodó

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing
Nem alakult túl jól a Forma-1-es Kanadai Nagydíj második szabadedzése Max Verstappen számára, a holland azonban úgy érzi, nincsenek olyan sokkal lemaradva a Mercedestől és a Ferraritól.

Verstappen az első montreali tréningen a 4. legjobb időt autózta, a második gyakorlást azonban csak a 13. pozícióban zárta. Az ifjú versenyző a helyi idő szerint délután megtartott tréningen nagy tempóval a falnak ütközött, autójának padlólemeze, illetve jobb oldala emiatt megsérült.

„Az első edzés számomra rendben volt, jól éreztem magam az autóban” – mondta a holland tehetség.

„Kívülről talán nem tűnt könnyűnek a helyzet a második edzés, de ami engem illet, az autó még itt is jónak tűnt. Nem tudtam befejezni a mért körömet a második edzésen, ami nem volt szerencsés. Ahogy megérkeztem az utolsó kanyarban, Pierre autójának árnyékában voltam, az én versenygépem alulkormányzottá vált, és a falnak mentem.”

„Kár érte, és emiatt veszítettünk némi pályaidőt, de amikor körözhettünk, a tempó rendben volt. Természetesen szeretnénk jobbak lenni, és azt gondolom, a csúszós pálya sem kedvezett nekünk, de a hosszú etapokon versenyképesnek tűntünk, aminek örülök, így szombaton csak finomhangolnunk kell.”

Verstappen hozzátette, a pénteki napon a por is megnehezítette a dolgukat, ám reményei szerint a körülmények javulnak szombatra.

„Nagy volt a por odakint, 4-5 sisakrostélyfóliát is el kellett használnom, holott általában még egyet sem szoktam letépni. Ez egy kicsit sok. Főleg az ideális íven kívül poros, de remélhetőleg a körülmények javulnak szombatra.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!