Friss hírek

Verstappen: Az egykörös tempónk nem optimális

Lewis Hamilton mögött a 2. legjobb idővel zárta a Forma-1-es Portugál Nagydíj nyitónapját Max Verstappen. A holland elégedett, habár az egykörös tempó még nem optimális.

Verstappen jó formában érkezett meg a szezon harmadik hétvégéjére, hiszen Imolából győztesként távozhatott.

A pénteki szabadedzések alapján a portimaói hétvége is a Mercedes és Red Bull csatájáról szólhat, a német istálló azonban úgy tűnik, egy kis előnyben van most az energiaital-gyárosokkal szemben.

Hirdetés
 

Verstappen közel másfél tizeddel volt lassabb Hamiltonnál a második gyakorláson, a holland pilóta pedig a csúszós pályára panaszkodott a nap végén.

„Nehéz nap volt a csúszós aszfalt miatt” – mondta a holland versenyző.

„Tudom, hogy ez mindenkit ugyanúgy hátráltatott, de tényleg nagyon csúszott, és nem volt túl kellemes vezetni. Az autó jónak tűnt, de még van azért tennivalónk szombatra, ez biztos. De alapvetően rendben vagyunk.”

„A körülmények hasonlóak voltak, mint tavaly, de a gumik változtak, és veszítettünk némi tapadást, mivel az autókon is változtattak tavaly óta. Tényleg nehéz volt ma pályán lenni, és ezért kár, mert maga a pálya nagyszerű. De minden a gumihőmérsékletről szól, holott nem erről kellene…”

A hétvége további részével kapcsolatban Verstappen azt mondta, a versenytempó rendben volt, az időmérőre azonban gyorsulniuk kell még.

„Még túl korai bármit is mondani a versennyel kapcsolatban. Tudunk gyorsabbak lenni egy kicsit, a hosszú etapok nem voltak rosszak, de gyorskörön az egyensúly még nem volt optimális. Majd meglátjuk, mit tehetünk holnap.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!