Verstappen az élen, a Ferrari botrányosan gyenge Belgiumban - F1VILÁG.HU

Verstappen az élen, a Ferrari botrányosan gyenge Belgiumban

HIRDETÉS
A Red Bull versenyzője, Max Verstappen volt a leggyorsabb a Forma-1-es Belga Nagydíj péntek délutáni szabadedzésén. A holland pilóta mögött meglepetésre Daniel Ricciardo végzett a 2. helyen, míg a címvédő Lewis Hamilton ezúttal csak 3. lett.
SPA, BELGIUM - AUGUST 28: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB16 drives during practice for the F1 Grand Prix of Belgium at Circuit de Spa-Francorchamps on August 28, 2020 in Spa, Belgium. (Photo by Rudy Carezzevoli/Getty Images)

Bár az első szabadedzés után nem sokkal, a Forma-3-as időmérő alatt elkezdett esni az eső Spa-Francorchamps-ban, a második F1-es gyakorláson már ismét ideális körülmények fogadták a mezőnyt.

A 25°C-os aszfalton a Forma-1 csapatai természetesen valamennyi gumikeverékkel dolgoztak a másfélórás gyakorlás során, az edzést pedig végül Max Verstappen zárta a legjobb pozícióban.

A Red Bull ifjú versenyzője 1 perc 43,744 másodperces idővel végzett az élen, 48 ezredmásodperccel megelőzve a Renault pilótáját, Daniel Ricciardót.

Az ausztrál versenyző az eredménnyel ugyan elégedett lehet, azzal azonban már kevésbé, hogy mintegy 20 perccel a leintés előtt autója műszaki hiba miatt megállt a pályán.

A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton a 3. helyen zárt, ő sem maradt le sokkal Verstappentől, mindössze 96 ezredmásodperccel.

Fotó: Pirelli

Remekül szerepelt a Red Bull másik versenyzője, Alexander Albon is, aki a 4. legjobb idővel zárt – igaz, közel 4 tizeddel volt lassabb csapattársánál, Verstappennél.

A thai pilóta mögött Sergio Perez lett az 5., míg az első edzésen leggyorsabb Valtteri Bottas csak a 6. idővel zárt.

A top 10-ben Lando Norris, Esteban Ocon, Carlos Sainz és Pierre Gasly zárt még.

A Ferrari formája semmit sem javult az első tréningen látottakhoz képest: Charles Leclerc 15., Sebastian Vettel pedig csak 17. lett. Utóbbi versenyzőnél még George Russell is jobb köridőt futott a Williamsszel.

Hirdetés

Az eredménylista alján a két Haas zárt: Romain Grosjean és Kevin Magnussen az autóproblémák után némi késéssel kezdett neki a körözésnek, végül 2, illetve 2,5 másodperces hátránnyal fejezték be a körözést.

Bő 10 perccel a leintés előtt piros zászlóval félbe kellett szakítani a gyakorlást, az 1-es kanyar kijáratánál ugyanis egy reklámtábla esett a pályára. A rövid közjáték után folytatódhatott az edzés.

A Forma-1-es Belga Nagydíj programja szombaton délben folytatódik a 3. szabadedzéssel, az időmérő edzést 15 órától rendezik majd.

Az F1Világ Paddockban a folytatásban is minden fontos információról beszámolunk majd, és természetesen érdemes figyelemmel követni híreinket is a hétvége során.

A második szabadedzés végeredménye:

Fotó: Formula 1

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!