Verstappen az élen a Stájer Nagydíj nyitóedzésén - F1VILÁG.HU

Verstappen az élen a Stájer Nagydíj nyitóedzésén

HIRDETÉS
A Red Bull Racing versenyzője, Max Verstappen érte el a legjobb köridőt a Forma-1-es Stájer Nagydíj pénteki nyitóedzésén.
SPIELBERG, AUSTRIA - JUNE 25: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing RB16B Honda comes in for a tyre change during practice ahead of the F1 Grand Prix of Styria at Red Bull Ring on June 25, 2021 in Spielberg, Austria. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

A Forma-1 mezőnye Le Castellet után rögtön Ausztria felé vette az irányt, ahol két futamot is megrendeznek majd: ezen a hétvégén Stájer Nagydíj, jövő hétvégén Osztrák Nagydíj néven.

A Red Bull számára jól kezdődött a hazai száguldás: az energiaital-gyárosok világbajnoki éllovasa, Max Verstappen volt a leggyorsabb az első szabadedzésen. A holland pilóta 1 perc 05,910 másodperces idővel végzett az élen, bő 2 tizedmásodperccel megelőzve az AlphaTauri ifjú pilótáját, Pierre Gaslyt.

A 3. helyen a vb-címvédő Lewis Hamilton végzett: a Mercedes versenyzője 4 tizeddel volt lassabb Verstappennél, őt a 4. pozícióban Valtteri Bottas követte.

Az AlphaTauri másik versenyzője, Yuki Tsunoda is jó formában kezdte a hétvégét: a japán tehetség az 5. leggyorsabb lett, megelőzve az Alpine két versenyzőjét, Fernando Alonsót és Esteban Ocont.

A top 10-ben Lance Stroll, Antonio Giovinazzi és Charles Leclerc zárt.

A Ferrari nem kezdett jól: Leclerc 10. helye mellett Carlos Sainz egy 11. pozícióval nyitotta a spielbergi hétvégét, és a McLarenek sem remekeltek, hiszen Daniel Ricciardo a 12., Lando Norris pedig a 16. pozícióban végzett.

A Red Bull másik versenyzője, Sergio Perez visszafogottan kezdett: a mexikói versenyző közel 8 tizedes lemaradással csak 13. lett, megelőzve az Aston Martin négyszeres világbajnokát, Sebastian Vettelt.

Kimi Räikkönen autóját a nyitóedzésen Robert Kubica vezette: a lengyel a 19. helyen zárta a gyakorlást Mick Schumacher mögött.

A Forma-1-es Stájer Nagydíj programja 15 órakor folytatódik a második szabadedzéssel.

Hirdetés

Az első szabadedzés végeredménye:

Forrás: F1

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!