Verstappen az élen Räikkönen előtt Kanadában - F1VILÁG.HU

Verstappen az élen Räikkönen előtt Kanadában

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull Racing

Tovább folytatta remeklését a Kanadai Nagydíj második szabadedzésén Max Verstappen. A Red Bull versenyzője megnyerte a második gyakorlást is Kimi Räikkönen és Daniel Ricciardo előtt.

A magyar idő szerint este 20 órától megtartott másfélórás gyakorláson is kedvező időjárási körülmények között készülhettek a Forma-1 csapatai, az eredmények alapján pedig úgy tűnik, izgalmas küzdelem vár ránk a Red Bull, a Ferrari és a Mercedes között a folytatásban.

Miközben előbbi két csapat új specifikációjú motorral versenyezhet Montrealban, a Mercedes „minőségi aggályok” miatt nem veti be új erőforrását ezen a hétvégén, Lewis Hamilton pedig még csütörtökön azt mondta, ez komoly hátrányt jelenthet majd számukra a meglehetősen motorigényes kanadai pályán.

A pénteki második szabadedzésen – akárcsak az elsőn – Max Verstappen volt a leggyorsabb: a holland 1 perc 12,198 másodperces idővel végzett az élen, bő 1 tizedmásodperccel megelőzve Kimi Räikkönent.

A 3. pozícióban Ricciardo zárt a másik Red Bull-lal, az ő hátránya azonban már bő fél 4 tizedmásodperc volt az élen végző hollanddal szemben. Az ausztrált Lewis Hamilton követte a 4. helyen.

Fotó: Ferrari

A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel 5., Valtteri Bottas pedig 6. lett, és kiválóan szerepelt a Haas versenyzője, Romain Grosjean, valamint a két Force India is, hiszen mindannyian a top 10-ben végeztek.

Grosjean a 8. legjobb időt autózta, igaz, hátránya 1,4 másodperc lett a tréning végére Verstappenhez képest, míg Esteban Ocon és Sergio Perez 1,5 másodperc körüli lemaradásban zártak.

A legjobb 10-ben végzett még a McLarennel Fernando Alonso is.

Kiválóan teljesített az Alfa Romeo Sauber ifjú titánja, Charles Leclerc is, aki a 11. helyen zárt, megelőzve Brendon Hartley-t, Kevin Magnussent, illetve Nico Hülkenberget is.

Hirdetés

Ezúttal sem múlt el incidensek nélkül az edzés: Carlos Sainz, valamint Stoffel Vandoorne is falnak csapta autóját, szerencséjükre azonban egyikük versenygépe sem sérült meg jelentős mértékben. Sainz ütközése viszont elég volt ahhoz, hogy piros zászlóval megszakítsák a körözést.

Forrás: F1

A hazai közönsége előtt versenyző Lance Stroll a 19., csapattársa, Szergej Szirotkin 20. lett.

A hétvége programja szombaton 17 órakor folytatódik a 3. szabadedzéssel, míg az időmérőt magyar idő szerint 20 órától tartják.

A második szabadedzés végeredménye:

Forrás: F1

 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!