Verstappen az élen Spielbergben, Bottasé a nap legfurcsább incidense - F1VILÁG.HU

Verstappen az élen Spielbergben, Bottasé a nap legfurcsább incidense

HIRDETÉS
Tovább folytatta remeklését a Forma-1-es Stájer Nagydíjon a Red Bull világbajnoki éllovasa, Max Verstappen. A holland versenyző a második szabadedzésen is a leggyorsabb volt, megelőzve Daniel Ricciardót és Esteban Ocont.
SPIELBERG, AUSTRIA - JUNE 25: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing RB16B Honda on track during practice ahead of the F1 Grand Prix of Styria at Red Bull Ring on June 25, 2021 in Spielberg, Austria. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images)

Bár a felhők egyre inkább gyülekeztek a spielbergi pálya környékén, és az eső is elkezdett szemerkélni, a 60 perces tréninget száraz pályán teljesíthette a Forma-1 mezőnye.

A leggyorsabb ezúttal is a világbajnoki pontversenyben élen álló Max Verstappen volt: a holland versenyző 1 perc 05,412 másodperces idővel végzett az élen, bő 3 tizedmásodperccel megelőzve a McLarennel remeklő Daniel Ricciardót.

A 3. helyen is egy meglepetésember, Esteban Ocon zárt délután: az Alpine versenyzője mindössze 4 századdal volt lassabb, mint az előtte végző Ricciardo.

A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton csak a 4. helyen zárt közel 4 tizedmásodperces lemaradással, megelőzve az Alpine másik pilótáját, Fernando Alonsót, valamint a négyszeres világbajnok Sebastian Vettelt.

Nemcsak Ricciardo, hanem a másik mclarenes, Lando Norris is a top 10-ben zárt, hiszen a 7. legjobb időt autózta, megelőzve Lance Strollt, Sergio Perezt és Antonio Giovinazzit.

A Ferrarik gyengén muzsikáltak: Carlos Sainz 11., Charles Leclerc pedig csak 13. lett. 

Kettejük között Valtteri Bottas végzett a 12. helyen, a finn nevéhez fűződik a nap legfurcsább incidense: épp egy kerékcsere után próbált visszatérni a pályára, gumiégetés közben azonban autójával megpördült, meglehetősen veszélyes helyzetet teremtve a bokszutcában. Az esetet ki is vizsgálják majd a spielbergi versenybírók.

Az AlphaTauri délutánja sem alakult jól: Pierre Gasly nem tudott körözni a második edzésen, mivel a Honda problémát talált V6-os erőforrásával kapcsolatban, Yuki Tsunoda pedig csak a 15. helyen zárt.

Hirdetés

A Forma-1-es Stájer Nagydíj programja szombat délben folytatódik a 3. szabadedzéssel, míg az időmérőt 15 órától tartják.

A második szabadedzés végeredménye:

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!