Verstappen: Az első körben nem kifogás, hogy nem volt tapadás - F1VILÁG.HU

Verstappen: Az első körben nem kifogás, hogy nem volt tapadás

Bár vissza tudta venni harmadik helyét a leintésig, Max Verstappen így is dühösen vonta kérdőre George Russellt a bakui sprintverseny nyitókörében történt ütközésük miatt, ami méretes lyukat hagyott a Red Bull bal oldali oldalszekrényén.

A sprintverseny elsőszámú vitatémáját egyértelműen a holland és a brit pilóta rajt utáni incidense jelentette. Az egy pozícióval hátrébbról jobban rajtoló Russell az első három derékszögű kanyarban egyaránt bepróbálkozott a belső íven Verstappen Red Bullja mellett, és a 3-as kanyarban sikerült is megelőznie őt, ám csak azt követően, hogy a 2-esben a két autó összeért: Russell autójának jobb első kereke ugyan nem túl nagy erővel csattant a Red Bull oldalszekrényének, de ez is elég volt ahhoz, hogy méretes lyukat vágjon rajta.

A már a csapatrádióban is méltatlankodó holland aztán vissza tudta előzni Russellt és a harmadik helyen futott be, ám a bokszutcában leparkolva a kárfelmérést követően azonnal a brithez lépett számonkérés indokával.

Nem volt tapadásom” – volt hallható a televíziós közvetítésben Russell magyarázata.

Egyikünknek sincs tapadása, ezért kell helyet hagynunk egymásnak” – vágott vissza Verstappen, aki pár perccel később aztán a Sky Sports kamerája előtt fejtette ki hosszabban az álláspontját.

„Egyszerűen nem értem, miért kell ilyen kockázatot vállalni az első körben, hogy alulkormányzottság miatt nekem ütközzön és kilyukassza az oldalszekrényemet. Mindannyiunknak hidegek a gumijai, mindannyian könnyen elfékezzük magunkat, és ilyenkor annak a mézes-mázos magyarázatnak, hogy ’haver, blokkoltak a kerekeim, nézd csak meg a fedélzeti kamerás felvételt’, nem igazán van értelme. De jól van, így is meglett a harmadik hely és jó pontokat szereztünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Verstappen: Az első körben nem kifogás, hogy nem volt tapadás
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!