Friss hírek

Verstappen: Az első vb-címet fájdalmasabb lett volna úgy elbukni, ahogy Hamilton elbukta a nyolcadikat

Nehezen tudja magát Lewis Hamilton helyébe képzelni Max Verstappen, abban azonban biztos, ha úgy veszítette volna el első világbajnoki címét, ahogy ellenfele a nyolcadikat, az sokkal fájdalmasabb lett volna számára.

Verstappen és Hamilton tavaly öldöklő csatát vívtak a világbajnoki címért, végül előbbi pilóta került ki győztesen, méghozzá drámai körülmények között: Hamilton ugyanis szinte végig vezette a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjat, a Nicholas Latifi balesete miatt pályára küldött biztonsági autónak köszönhetően azonban Verstappen felzárkózhatott. Mivel a holland kereket is cserélt, friss gumikkal támadhatott az utolsó körben, ráadásul Michael Masi versenyigazgató a lekörözötteket is elengedte a két bajnokaspiráns közül.

Verstappen az utolsó körben meg is előzte Hamiltont, és megnyerte a világbajnokságot. Hamiltont természetesen lesújtották a történtek, bő másfél hónapig nem is hallatott magáról, végül pár napja visszatért közösségi oldalára.

Hirdetés
 

„Nehéz beleképzelnem magam az ő helyzetébe, mert nem vagyok hétszeres világbajnok” – mondta a Verstappen „Ha már hétszeres világbajnok lennék, kevésbé fájna, mintha az első bajnoki trófeámért harcolnék, folyamatosan vezetném és kontrollálnám a versenyt, és az utolsó körben elbuknám. Az fájdalmasabb lenne annál, mintha már lenne 7 bajnoki győzelem a tarsolyomban. Gondolj csak arra a hétre, amit megszereztél! Nem hiszem, hogy olyan rossz, nem igaz?”

Verstappen elárulta, kedves gesztusnak tartja, hogy Hamilton a futam után azonnal gratulált neki.

„Egy pillanatra láttam csak, amikor levettük a sisakunkat, ő pedig odaszólt, hogy ’gratulálok, haver’. A szavakra nem is emlékszem már. De kedves volt tőle persze, hogy azonnal odajött” – mondta a holland, majd hozzátette, azóta nem beszélt Hamiltonnal: „Ez teljesen rendben van – a saját életünket éljük, és elég sokszor látjuk egymást, amikor versenyzünk!”

„Egyszerűen nem tudtam elhinni – főleg az egész verseny után, amikor végig úgy tűnt, nem fog összejönni. Hirtelen 100 százalékig a feje tetejére fordult minden. Őrület volt. Egész életemben ezért dolgoztam. Mindig erről álmodtam. Amint az ember átszeli a célvonalat, felismeri, hogy végre megvan. Kiugrottam az autóból, a szerelőim és az édesapám pedig rohantak felém.”

Verstappen apja reakcióján a mai napig csak mosolyogni tud.

„Azt hittem, meghal, mert úgy nézett ki, mint akinek infarktusa van! Annyira sápadt volt, hihetetlen. A bőre színe határozottan nem volt egészséges!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!