Verstappen az első versenyek után már lemondott a címvédésről - F1VILÁG.HU

Verstappen az első versenyek után már lemondott a címvédésről

HIRDETÉS
A Red Bull holland versenyzője, Max Verstappen elismerte, a 2022-es szezon első versenyeit követően már jóformán lemondott arról, hogy idén megvédheti a világbajnoki címet.
BAKU, AZERBAIJAN - JUNE 12: Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing prepares to drive on the grid during the F1 Grand Prix of Azerbaijan at Baku City Circuit on June 12, 2022 in Baku, Azerbaijan. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

A tavalyi szezon legjobbja ugyan a győzelmekért harcolhatott már az idény első futamain is, ám Bahreinben és Ausztráliában is technikai probléma miatt kiesett, így riválisa, Charles Leclerc a harmadik verseny után már 46 pontos előnyben volt vele szemben. Mostanra viszont fordult a kocka, a Ferrari küszködik műszaki gondokkal, miközben a Red Bull jelentős előnyre tett szert mindkét bajnoki összetettben. Verstappen elárulta, a szezon elején már elkezdte temetni saját esélyeit.

„A szezon elején, mielőtt egyetlen versenyt is teljesítenénk, nem igazán tudjuk. Talán jó autónk van, talán nem” – mondta a holland pilóta a Talking Bull című podcastben. „Aztán úgy tűnt, versenyképes autónk van, szóval a bajnoki címért csatázhatunk. De jött két kiesés, és már 46 pontos lemaradásban voltam.”

„Úgy voltam vele, ’ez a bajnokság elúszott, nem fog összejönni’, vagy legalábbis nagyon sokáig tart, mire felzárkózunk. De aztán lényegében három verseny alatt csapatként fordítani tudtunk, és most mindketten ott vagyunk elöl.”

Bár jelenleg magabiztosan vezeti az egyéni pontversenyt, és a Red Bull is 80 pontos előnyben van a konstruktőri tabellán a Ferrarival szemben, Verstappen óvatosságra int.

„Elégedettséggel tölt el bennünket, de természetesen azt is tudjuk, milyen gyorsan változhat a helyzet, szóval két lábbal a földön kell járnunk. Tényleg arra kell koncentrálnunk, hogy ne legyen több kiesésünk, mert az, hogy már van kettő, túl sok. Egy kicsit hektikus és őrült volt az első pár futamunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!