Friss hírek

Verstappen: Az ember nem így akar nyerni…

Forma-1-es pályafutása 16. győzelmét szerezte a vasárnapi Belga Nagydíjon Max Verstappen, a Red Bull versenyzője viszont elismerte, „nem így szeretett volna nyerni”.

Az F1 mezőnye mindössze néhány kört tett meg a biztonsági autó mögött Spa-Francorchamps-ban, a körülmények ugyanis nem tették lehetővé a versenyzést.

A futam után a megszokott pontmennyiség felét osztották ki, Verstappen így 3 egységnyire csökkentette hátrányát a tabellán Lewis Hamiltonnal szemben.

Verstappen ugyan örül a győzelemnek, ám a vasárnapi diadal kissé keserédes számára.

„Nagy kár, hogy nem tudtunk normális köröket futni, de a körülmények nagyon nehezek voltak” – mondta a holland versenyző.

„Fél 4-kor még úgy voltam vele, hogy vágjunk bele. Azt gondolom, a körülmények akkor megfelelőek voltak, de a látótávolság nagyon rossz volt. Szerintem, ha elkezdtük volna 3 órakor, jobb esélyeink lettek volna.”

„De utána nagyon vizes volt a pálya, és folyamatosan esett. Győzelem ez is, de az ember nem így akar nyerni. Minden elismerés a rajongóké, akik kitartottak a pálya mellett. Egész nap esett és hideg volt, fújt a szél – szerintem ők az igazi győztesek.”

A Forma-1 mezőnye jövő hétvégén már Hollandiában, Verstappen hazájában vendégeskedik, a fiatal pilóta pedig magabiztosan várja a bajnokság folytatását.

„Tovább kell nyomnunk, tovább kell próbálkoznunk, hogy lefaragjuk a hátrányunkat, és persze előre kerüljünk. Van még néhány versenyünk erre. Meggyőződésem, hogy jó autónk van. Csak tovább kell próbálkoznunk, hogy több teljesítményt hozzunk ki belőle.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!