Verstappen az F1Világnak: A stratégiát már a rajtrácsra menet kidobtuk az ablakon! - F1VILÁG.HU

Verstappen az F1Világnak: A stratégiát már a rajtrácsra menet kidobtuk az ablakon!

A Red Bull stratégiai húzásait dicsérte a Forma-1-es Magyar Nagydíjon győztes Max Verstappen, aki szerint a jó döntések óriási szerephez jutnak a világbajnoki címért folytatott küzdelemben.

A holland versenyző motorproblémákkal küszködött a szombati időmérő edzésen, így csupán a 10. helyről vághatott neki a 37. Magyar Nagydíjnak. Verstappen szépen lépkedett felfelé, csapata pedig remek taktikai döntésekkel segítette őt, melyek végül lehetővé tették számára, hogy nyerjen a Hungaroringen.

Lapunk a versenyt követő sajtótájékoztatón arról kérdezte a világbajnoki címvédőt, a nehéz és változékony körülmények ellenére mennyire tudták tartani magukat az alapstratégiához, és milyen folyamatok zajlottak a háttérben, hogy jól tudjanak reagálni a Ferrari és a Mercedes húzásaira.

„A stratégiát kidobtuk az ablakon a rajtrácsra vezető körök után!” – mondta nevetve az F1Világnak válaszolva a világbajnoki összetettet már 80 pontos előnnyel vezető Verstappen.

„Változtatgattunk rajta, aztán készítettünk egy újat, de nem gondolom úgy, hogy ez olyan nehéz feladat a csapat számára, mivel nagyon rugalmasak, és pontosan tudják, mit csinálnak. Szóval ebből a szempontból ez a verseny egy kicsit más volt.”

„De már a verseny előtt is nagyon nehéz volt jósolni, mert nem tudtuk, hogy az egész verseny alatt szitálni fog az eső, ami még jobban megnehezítette a gumikérdést.”

Verstappen hozzátette, nagyon fontos az, hogy a bajnoki küzdelemben támaszkodni tud csapata stratégiai döntéseire. A vb-éllovas kiemelte, a Red Bull vezető stratégája, Hannah Schmitz ismét elképesztő munkát végzett.

„Hihetetlenül fontos ez, ha az ember a világbajnoki címért akar harcolni. Nem engedhetsz meg magadnak sok hibát. Nagyon nehéz mindig a jó oldalon lenni, de azt gondolom, nagyon jó srácok és csajok dolgoznak a csapatnál. Azt gondolom, ma Hannah, a fő stratégánk nagyon higgadt volt, és nagyon jó munkát végzett.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!