Friss hírek

Verstappen az időjárásban és egy jó taktikában bízik

Az 5. helyről rajtolhat majd a vasárnapi Osztrák Nagydíjon a Red Bull ifjú versenyzője, Max Verstappen.

A holland tehetség a 6. legjobb időt futotta a spielbergi kvalifikáción, Lewis Hamilton rajtbüntetése miatt azonban előreléphet majd egy helyet.

Verstappen elárulta, nem teljesen elégedett autója teljesítményével, de úgy érzi, az eredmény miatt nem lehetnek csalódottak.

„Egy kicsit jobb egyensúlyra számítottam, de összességében nem volt olyan rossz ez az időmérő” – fogalmazott a holland tehetség.

„A 3-as kanyarban számos különböző ívet kipróbáltam, de mindig „elveszítettem” az autó hátulját. Az utolsó próbálkozásom során sikerült időt nyernem, de az egyenesben nem használhattam a DRS-t, mert Grosjean megállat a pályán.”

„Márpedig, ha nincs DRS az egyenesben, könnyen veszítesz két és fél tizedet. A következő kanyarokból próbáltam emiatt többet kihozni, de a 7-es kanyarban egy kicsit talán korán léptem a gázra, és megcsúszott az autó hátulja.”

Verstappen úgy érzi, a Red Bull Ringen nem igazán tudják felvenni a versenyt riválisaikkal, de az időjárás, illetve egy jó stratégia kétségkívül a malmukra hajthatja a vizet.

„A tempót tekintve szerintem nem vagyunk harcban a Mercedesszel és a Ferrarival, de láthattuk, hogy egy versenyen nagyon sok minden történhet. Ha vegyesen alakulnak a körülmények, az már jól lehet nekünk, és egy jó stratégiával, ki tudja?”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!