Verstappen: Az időmérőn nem sok esélyünk lesz - F1VILÁG.HU

Verstappen: Az időmérőn nem sok esélyünk lesz

HIRDETÉS
Az élen zárta a Belga Nagydíj pénteki edzésnapját Max Verstappen, a Red Bull ifjú versenyzője viszont biztos benne, a Mercedesek magukra találnak a szombati időmérőre.
SPA, BELGIUM - AUGUST 28: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB16 on track during practice for the F1 Grand Prix of Belgium at Circuit de Spa-Francorchamps on August 28, 2020 in Spa, Belgium. (Photo by Francois Lenoir/Pool via Getty Images)

Verstappen 9 századmásodperccel volt gyorsabb a második spái szabadedzésen, mint a 3. helyen végző Lewis Hamilton. A Red Bull ifjú titánja azt mondja, remekül sikerült a belga nyitónap.

„Úgy tűnik, az autó jól kezelhető, persze még korán van, de számunkra pozitív volt a pénteki edzésnap, és összességében igazán elégedett vagyok” – fogalmazott a holland versenyző.

„Egy versenyautó soha nem tökéletes, az ember mindig próbál találni bizonyos dolgokat az autóval, vagy a gumikkal kapcsolatban, ezeket meg is vizsgáljuk ma este.”

Verstappen szerint nem valószínű, hogy az időmérőn le tudják gyűrni a Mercedeseket, de igyekszik majd közel kerülni Hamiltonékhoz.

„Személy szerint azt gondolom, hogy a Mercedes még küszködik egy kicsit az egyensúllyal, és arra számítok, hogy erősebbek lesznek szombaton. Már most látszik, hogy a hosszú etapokon nagyon versenyképesek, és kétlem, hogy harcolhatunk velük a pole-ért, mert nem igazán tudjuk tartani velük a tempót, amikor feltekerik a motort az időmérőre.”

„Ha legalább egy kicsit közelebb tudunk kerülni hozzájuk, az jó lenne a futam előtt. Fontos volt, hogy eleget körözhessünk száraz pályán, még ha a körülmények változnak is a hétvége során, hiszen jó alapokkal rendelkezünk.”

„Soha nem könnyű megtalálni Spában a tökéletes leszorítóerő-szintet, és láthattuk, hogy mindenki kipróbált különféle dolgokat. De azt gondolom, jó helyzetben vagyunk, és holnap kiderül, meddig jutunk ezzel.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!