Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Verstappen: Az időmérős üzemmódok tiltásával sem kerülünk a Mercedes szintjére

Hiába tiltják be az időmérős motormódok használatát a Forma-1-ben, Max Verstappen szerint a Red Bull ettől még nem lesz egy szinten a Mercedesszel.

Ahogyan arról az F1Világ.hu is beszámolt, a jövő hétvégi Olasz Nagydíjtól kezdve a csapatok nem használhatnak időmérős motormódokat: ugyanazokat a beállításokat kell alkalmazniuk a kvalifikációkon, mint a versenyeken.

Egyes vélekedések szerint ez főleg a Mercedest érintheti hátrányosan, ők ugyanis az elmúlt években tökélyre fejlesztették időmérős üzemmódjukat, habár Toto Wolff szerint azzal, hogy betiltják ezen beállítások használatát, a versenyeken nőhet meg az előnyük.

A Belga Nagydíj csütörtöki médianapján Max Verstappent kérdezték arról, véleménye szerint a Red Bull fel tud-e zárkózni a Mercedesre a tiltásnak köszönhetően.

„Ha a mi szemszögünkből nézzük, kétlem, hogy előrébb fogok kerülni a rajtrácson, de remélhetőleg egy kicsit közelebb jutunk hozzájuk” – mondta a holland.

„De a hátrányunk az időmérőn túl nagy. Az időmérős mód nem fog különbséget jelenteni. Csupán azt remélem, hogy egy kicsit közelebb kerülhetünk.”

Verstappen szerint a Mercedes pazar végsebessége miatt a hétvégi Belga Nagydíjon nagyon nehéz dolga lesz a Red Bullnak.

„Nagyon sok a hosszú egyenes itt” – mondta.

„Egyébként is nehéz egyensúlyozni a leszorítóerővel ezen a pályán. Tradicionálisan nem egy erős pálya ez számunkra. De ettől függetlenül szeretek itt versenyezni.”

Ezen a hétvégén egyébként a csapatok ugyanazokat a keverékű gumikat használják majd, mint amelyekkel a Mercedes küszködött Silverstone-ban – ahol Verstappen idei első és eddigi egyetlen győzelmét aratta. A fiatal pilóta szerint viszont a hűvösebb időjárás miatt riválisaik nem fognak ezúttal szenvedni.

„Folyamatosan mondjuk, hogy szükségünk van a hőségre, szükségünk van a hőségre, de Barcelonában a hőségben vertek el minket… Talán csinálhattuk volna jobban is a dolgunkat, de ekkora hátránnyal még akkor sem tudunk mit kezdeni, ha dolgozunk egy kicsit a beállításokon.”

„A gumik talán segítenek, nem tudom. De szerintem nem lesz elég meleg. Szóval nehéz lesz. Én mindig reálisan igyekszem nézni a helyzetet, nem akarok meséket mondani… Nehéz lesz, de természetesen megpróbálunk dobogóra állni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!