Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Verstappen az imolai defekt megismétlődésétől félt

A Forma-1-es Abu Dhabi Nagydíjat megnyerő Max Verstappen attól félt, hogy a gumik felől érkező vibráció következtében megismétlődik az imolai eset, amikor defektet kapott.

Sima rajt-cél győzelmet ünnepelhetett idén másodszor a dobogó legfelső fokán Verstappen, miután megszakította a Mercedes abu dhabi futamokon 2014 óta tartó uralmát.

A Red Bull pilótája magabiztos előnyt épített ki a verseny elején, amit a biztonsági autós intervallum eltüntetett.

„Élvezhető verseny volt. Jó volt a rajt, onnan pedig csak mentem előre, felépítettem a kellő különbséget, utána csak az abroncsokkal törődtem” – mondta Verstappen a leintés után.

„A biztonsági autó rosszkor jött. Mert utána meg kellett nyújtanom az etapomat a kemény gumikon. Szerencsére az abroncsok megbirkóztak a feladattal, de kissé jobban kellett rájuk figyelnem.”

„Az autó jó volt ma, és csak a megfelelő balansznak köszönhetem, hogy így tudtam óvni a gumikat, és ki tudtam építeni azt az előnyt, amely kitartott a verseny végéig.”

11 körrel a befutó előtt erős vibrációra panaszkodott a holland, aki megkérdezte a mérnökét, hogy mekkora vibrációt és oszcillációt látnak a kanyarkijáraton. Saját bevallása szerint ekkor jutott eszébe, hogy Imolában hasonló eset után kényszerült feladni a versenyt.

„Csak az egyenesekre figyeltem, szerencsére a gumik megfelelően teljesítettek.”

Verstappen hozzátette, nem számított arra, hogy az időmérőn és a futamon is legyőzhetik a Mercedeseket.

„Olvastam, hogy picit tekergetniük kellett a motorokon, ez sem jött jól nekik.”

„Összességében úgy vélem, az autónk a várakozásainknál is erősebb volt itt. Persze nagyon boldog vagyok, jó így befejezni a szezont, kellően motiválja a csapatunk tagjait.”

„Ami a következő szezont illeti, remélem, tanultunk a múltból, és sokkal ütősebben kezdjük majd az évet. Nem lenne rossz, ha többször keményebben oda tudnánk érni” – zárta várakozásaival az értékelést az immár tízszeres futamgyőztes Verstappen.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!