Friss hírek

Verstappen: Az nyer, aki az első kanyarban első lesz

A Red Bull ifjú versenyzője, Max Verstappen úgy véli, aki elsőként fordul el majd az első kanyarban a vasárnapi Ausztrál Nagydíjon, az nyeri meg a szezon első versenyét.


A Red Bull ifjú versenyzője, Max Verstappen úgy véli, aki elsőként fordul el majd az első kanyarban a vasárnapi Ausztrál Nagydíjon, az nyeri meg a szezon első versenyét.

Verstappent a szombati időmérő edzés után kérdezte azt a Sky Sports F1 szakértőjeként tevékenykedő Damon Hill, hogy az új szabályokkal jó irányba indult-e el a Forma-1.

Hirdetés
 

„Ami az autók vezetését illeti, igen, abszolút. Sokkal gyorsabbak és sokkal élvezetesebbek” – mondta a holland tehetség.

„Főleg az időmérőn, amikor kevés üzemanyaggal körözünk. A tempós kanyarok lenyűgözőek. De ami a versenyzést illeti: szerintem sokkal unalmasabbak lesznek a futamok, mert holnap bárki is fordul el elsőként az 1-es kanyarban, megnyeri a versenyt.”

Verstappen kifejtette, a szélesebb abroncsokkal nehéz kivédeni egy-egy megcsúszást – ahogy az látszott csapattársa, Daniel Ricciardo esetében is.

„Ezek a hátsó gumik annyira szélesek, hogy amint elveszíted a kontrollt, nagyon nehezen tudod megfogni, mert hirtelen megszűnik a tapadás. Ezt tapasztaltam én is Barcelonában, amikor volt egy meleg pillanatom.”

„De ha jó az autó egyensúlya, és nincs túlkormányzottság, könnyebb vezetni ezeket az autókat.”

Verstappen az 5. helyről kezdi majd meg a vasárnapi versenyt, elmondása szerint a Red Bull autójának nem elég jó a tapadása.

„Természetesen ez nem elég. De a problémás hétvége, illetve a téli tesztek után ez volt a legtöbb, amit tehettünk.”

„Az autó egyensúlya nagyon trükkös. Bármit is módosítunk, sok minden változik az alulkormányzottság és túlkormányzottság tekintetében, és alapvetően nincs meg a tempó.”

„És persze még a motorerő sem az igazi, de a tapadási szintet tekintve sem vagyunk a Mercedes és a Ferrari szintjén.”

„Egy tiszta rajtra lesz szükségem, mert nincs meg a tempónk ahhoz, hogy a Ferrarik és a Mercedesek ellen harcoljuk. Realista vagyok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!