Verstappen: Bahreinben teljesen más lesz a versenyautónk - F1VILÁG.HU

Verstappen: Bahreinben teljesen más lesz a versenyautónk

HIRDETÉS
Teljesen más lesz majd a Red Bull autója a 2022-es szezon első, bahreini versenyére – ezt nyilatkozta nemrég a Forma-1 regnáló világbajnoka, Max Verstappen.
BARCELONA, SPAIN - FEBRUARY 25: Max Verstappen of the Netherlands driving the (1) Oracle Red Bull Racing RB18 during Day Three of F1 Testing at Circuit de Barcelona-Catalunya on February 25, 2022 in Barcelona, Spain. (Photo by Rudy Carezzevoli/Getty Images)

A holland versenyző másfél napot tölthetett el Barcelonában az RB18-as kódjelű modell tesztelésével, és bár a teljesítményével kapcsolatban nem tudott sok konkrétumot mondani, annak örül, hogy az új versenyautó stabil és jól vezethető volt.

A Red Bullra viszont rengeteg munka vár még, a március 20-i idénynyitó előtt pedig három tesztnapja lesz még a mezőnynek Bahreinben. Verstappen azt mondja, ott a körülmények is mások lesznek, és az autó is átalakul majd.

„Ami pozitívum, hogy az autó simán működött, elégedett voltam az egyensúllyal. De Bahrein teljesen más lesz, szóval az első versenyre az autó is teljesen más lesz” – mondta a holland pilóta. „Szóval én csak arra fókuszáltam, hogy sok kört megtegyek, és próbáltam kihegyezni a versenyautó minden egyes aspektusát.”

A rengeteg piros zászlós megszakítás miatt pénteken a Red Bull nem tudta teljesíteni tervezett programját, Verstappen viszont így sem csalódott.

„Elég sok piros zászló volt, szóval nem tudtuk teljesíteni a teljes programunkat. De minden jól működött, az autó is jónak tűnt. Igazából csak azt folytattam, amit az első napon elkezdtem, ez volt a legfontosabb cél számunkra. Az autó nagyon jól működött. A súlya alapvetően megnőtt, de nagyon élveztem a vezetést, stabil az egyensúlya.”

A Red Bull pilótája beszélt arról is, egyelőre úgy tűnik, az új szabályok beváltják a hozzájuk fűzött reményeket, és a versenyautók valóban könnyebben tudják majd követni egymást.

„Úgy gondolom, könnyebb lett követni egy másik autót, de várjuk azért meg az első versenyt, mert ott látjuk csak igazán, amikor mindenki egyforma gumikon lesz, ugyanolyan üzemanyag-mennyiséggel. De azt gondolom, sikerült előrelépni ezen a téren.”

Az erőviszonyokkal kapcsolatban a címvédő nem sokat tudott még mondani: „Nem tudom. Nem igazán figyeltem a köridőket. Majd Bahreinben, a Q3-ban megnézzük őket!”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!