Verstappen: Bajnokként már nem fáj annyira, ha valami nem sikerül - F1VILÁG.HU

Verstappen: Bajnokként már nem fáj annyira, ha valami nem sikerül

A Forma-1-ben átélt érési folyamatáról beszélt hazai versenyhétvégéje során Max Verstappen, aki elmondása szerint már korábban is késznek érezte magát a világbajnoki csatára, ám mostanra tanulta meg, hogy mikor nem érdemes túlzott kockázatot vállalni.

Bár a versenyzők általában csak az egyik tulajdonsággal rendelkeznek, Verstappenben ötvöződik a rutin és a fiatalság. Furcsa belegondolni, de a holland idén már nyolcadik F1-es szezonját tapossa, túl van 150. nagydíjrajtján is, eközben viszont még mindig csupán 24 éves és bőven a mezőny fiatalabbik feléhez tartozik.

A fiatalsági rekordok sorát tartó holland már 18 évesen megszerezte első futamgyőzelmét, méghozzá a Red Bull színeiben teljesített első versenyén, a 2016-os Spanyol Nagydíjon, és bár már akkor mindenki a jövőbeli világbajnokot látta benne, Verstappennek a Mercedes technikai fölénye miatt mégis viszonylag sokat kellett várnia arra, hogy tavaly végre felérjen a csúcsra.

„Elképesztő volt, amikor megnyertem az első versenyemet 2016-ban, de utána jött néhány nehezebb évünk. Már akkor azt éreztem, hogy készen állok [a vb-harcra], de persze olykor még elkövettem hibákat. Ez részben amiatt is történt, mert az autó nem volt képes a világbajnoki címért harcolni, csak az alkalmi győzelmekért, emiatt gyakran a határon vezettem, és ez nem mindig ért célt” – idézi Verstappent a Racefans.

„Ma már nagyon eltérő a hozzáállásom. Amikor a versenyeken a határ közelében járok, eszembe jut, hogy ha ezt tovább feszegetem, akkor könnyen a falban köthetek ki vagy kicsúszhatok. Meg kell találnunk az egyensúlyt ebben.”

Verstappen tavaly egy végig kiélezett szezon végén, drámai fordulatot hozó szezonzárón szerezte meg első világbajnoki címét, idén pedig jóval kényelmesebben száguld a második felé, ő maga azonban erre már csak jutalomjátékként tekint.

Már nem is feltétlenül arról szól számomra a versenyzés, hogy újra világbajnok legyek. Úgyis az első cím marad a legérzelmesebb. Az idei szezonnak az új autók miatt az ismeretlenbe ugorva vágtam neki. Nem tudhattam előre, hogy jó autót építettünk-e, de nem izgattam magam rajta különösebben” – fogalmazott. „Már tavaly is mondtam, hogy minden, ami ezután jön, már csak bónusz, de szerencsére a csapat idén is remek autóval állt elő.”

„Persze még mindig győzni akarok, és ha valami nem jön össze, akkor továbbra is mérges vagyok. De mégis már kevésbé fájdalmasak ezek a pillanatok, mint amilyenek voltak, mielőtt megnyertem az első világbajnoki címem, hiszen a célomat azzal elértem.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!