Verstappen belátta, jogosan kapott büntetést Vegasban - F1VILÁG.HU

Verstappen belátta, jogosan kapott büntetést Vegasban

A Forma-1 háromszoros világbajnoka, a vasárnapi Las Vegas-i Nagydíjon győztes Max Verstappen elismerte, jó döntést hoztak a versenybírók azzal, hogy megbüntették őt, amiért a rajtot követően letolta a pályáról Charles Leclerc-t.

Verstappen a 2. helyről vágott neki a szezon utolsó előtti versenyének, a remek rajtot követően pedig próbált bebújni a pole-ból induló Leclerc mellé, eközben azonban autójával megcsúszott, és gyakorlatilag mindketten lementek a pályáról. Verstappent a versenybírók később 5 másodperces időbüntetéssel sújtották, a hír hallatán pedig a holland a rádión azt mondta mérnökének, adja át „üdvözletét” a versenybíróknak.

Verstappen végül a büntetés ellenére meg tudta nyerni a vegasi futamot, a leintés után pedig belátta, jogosan kapott büntetést.

„Mindketten elég későn fékeztünk, hogy védjük a pozíciót, de én egy kicsit belül voltam. És amint az ember lemegy az ideális ívről, rendkívül alacsony tapadása van. Pontosan ez történt. Fékeztem, és nem volt tapadás” — magyarázta a háromszoros világbajnok. „Nem akartam letolni Charles-t a pályáról, de nem tudtam lelassítani, és csúsztam oldalra négy keréken.”

„Azon a ponton tele voltam adrenalinnal, és elégedetlenkedtem a döntés miatt. De visszanézve a dolgot feltehetően helyes döntés hoztak.”

Verstappen a verseny során egy másik incidensnek is részese volt: épp George Russellt próbálta előzni, amikor a Mercedes pilótája nemes egyszerűséggel befordult, a két autó pedig összeért.

„Nem szándékosan csinálta” — mondta a Red Bull versenyzője. „Szerintem egyszerűen csak nem számított arra, hogy előzni fogok abban a kanyarban. Így éreztem. Betettem az autót belülre, ő pedig befordult, mintha senki sem lenne ott. Szóval feltételezem, nem látott engem.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!