Verstappen benzinszagot érzett, Horner szerint nem a motorral lehetett gond - F1VILÁG.HU

Verstappen benzinszagot érzett, Horner szerint nem a motorral lehetett gond

HIRDETÉS
Nem tudja még a Red Bull csapata, hogy mi okozta Max Verstappen kiesését a Forma-1-es Ausztrál Nagydíjon, az istállót irányító Christian Horner azonban úgy fogalmazott, nem gondolja, hogy a V6-os erőforrással volt gond.
MELBOURNE, AUSTRALIA - APRIL 09: Max Verstappen of Red Bull Racing and The Netherlands  during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Australia at Melbourne Grand Prix Circuit on April 09, 2022 in Melbourne, Australia. (Photo by Peter Fox/Getty Images)

Verstappen a melbourne-i versenyen a 2. helyről volt kénytelen kiállni a 39. körben, így Bahrein után Ausztráliában sem tudott pontot szerezni, emiatt pedig az egyéni pontverseny 6. helyére csúszott vissza.

A világbajnoki címvédő természetesen nagyon csalódottan nyilatkozott a verseny után, szerinte ugyanis „elfogadhatatlan” az, hogy három versenyből kettőn nem tudtak célba érni. A Red Bullt irányító Christian Horner megérti pilótáját, és beszélt arról is, szerinte nem a V6-os motor okozta Verstappen kiesését.

„Teljesen érthető a frusztrációja. Nagyon-nagyon kiábrándító, hogy nem fejezte be a versenyt” – mondta a szakember a Sky Sports F1 televíziónak.

„Nem tudjuk még, mi volt a gond. Nem hiszem, hogy a motorral kapcsolatos. Üzemanyagprobléma lehet, de még vissza kell kapnunk az autót. Max üzemanyagszagot érzett, de kell vizsgálnunk, mi történt pontosan. Amíg vissza nem kapjuk az autót, nincsenek adataink, vagy információink. Elég frusztráló.

„Úgy tűnik, az üzemanyagrendszerrel volt gond, a tankon kívül, ez okozta a gondot. Szóval nyilván elszeparáljuk, az elemeket visszaküldjük Japánban, és nyilván megpróbáljuk olyan gyorsan megérteni, amilyen gyorsan csak lehet.”

Horner hozzátette, a probléma „teljesen más”, mint azok a műszaki hibák, melyek Bahreinben Verstappen és Perez kiesését okozták.

„Ahogy Max mondta, nem volt meg a tempónk ma ahhoz, hogy versenyezzünk Charles-lal. Más ligában autóztak. Frusztráló, hogy nem tudtuk bezsebelni ezeket a pontokat.”

Horner kifejtette, a Ferrarival szemben esélytelenek voltak, az viszont örömteli, hogy másik versenyzőjük, Sergio Perez a 2. helyen tudott célba érni.

„Szerencsére Checo szuper versenyt futott, és megmentette nekünk a 2. helyet. Azt hittük, közelebb leszünk a Ferrarihoz, de ők a megfelelő tartományon belül voltak, mi pedig nem. Látható, hogy kisebb problémáik vannak, mint mindenki másnak, beleértve a gumik szemcsésedését, hólyagosodását. Ha pedig egy autó jól működik, ez történik.”

Hirdetés

„Nálunk szemcsésedtek az első gumik, aztán hólyagosodtak is – nem annyira, mint a mögöttünk lévő néhány autón, de emiatt Charles mögé szorultunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!