Verstappen beszélni akar a versenyigazgatóval a bahreini eseményekről - F1VILÁG.HU

Verstappen beszélni akar a versenyigazgatóval a bahreini eseményekről

HIRDETÉS
Beszélni akar a versenyzői eligazításon a bahreini pályakiszélesítős mizériáról Imolában a Red Bull ifjú versenyzője, Max Verstappen. A holland nem az előzésének szabálytalanságát vitatja, csak azt nem érti, a verseny első felében miért lehetett kiszélesíteni a pályát, később pedig miért nem engedték azt.
IMOLA, ITALY - APRIL 15: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing walks in the Paddock during previews ahead of the F1 Grand Prix of Emilia Romagna at Autodromo Enzo e Dino Ferrari on April 15, 2021 in Imola, Italy. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

A szezonnyitó hétvégén a Mercedes versenyzője, Lewis Hamilton nagy csatában legyőzte Verstappent. A holland versenyző a futam utolsó köreiben a 4-es kanyarban kívülről próbálta megelőzni a címvédőt, ami sikerült is neki – a versenyigazgató utasítására azonban vissza kellett engednie maga elé Hamiltont.

Verstappen az Emilia-Romagna Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján beszélt a Bahreinben történtekről. A holland abszolút érti, miért volt szabálytalan a Hamiltonnal szembeni előzése, csupán azt furcsállja, hogy a verseny során az FIA változtatott álláspontján a pályahatárokkal kapcsolatban.

„A dolgokat könnyedén meg lehet oldani, ha mondjuk odateszünk egy falat vagy sóderágyat – az sokat segítene” – mondta a Red Bull versenyzője Imolában.

„Az időmérőn a kerékvetőn kellett maradnunk, szóval én pontosan ezt csináltam a versenyen is, hogy tiszta legyen minden. És aztán hallottam, hogy Lewis szélesen veszi a kanyart, szóval megtettem én is 2 kör során, de aztán már nem volt megengedett.”

„Nem hiszem, hogy változtatni kellene ezen egy verseny során. Vagy szélesen veheted, vagy nem. Természetesen értem, hogy a pálya határain kívül előztem, ami nem megengedett – ez rendben is van.”

„De ha nem szerezhetsz előnyt úgy, hogy szélesen kanyarodva előzöl, akkor miért csinálhatod meg, amikor egyedül vagy? Szerintem ez nem korrekt.”

Verstappen azt mondja, mindenképp beszélni szeretne a történtekről Michael Masi versenyigazgatóval, illetve a többi versenyzővel.

„Beszélni fogunk erről a versenyzőkkel és Michaellel is, és meglátjuk, mi sül ki belőle. Szerintem egy kicsit kusza volt a versenyen. Korábban szerintem minden tiszta volt, és szerintem rendben is volt, ahogy kezeltük a dolgokat. De a versenyen körülbelül 30 körön át Lewis szélesen fordult, amivel időt lehet nyerni. Én 2 körig próbálkoztam vele, és aztán szóltak, hogy ne csináljam – szóval kicsit furcsa.”

„Ami az előzésemet illeti, nos igen: az abszolút érthető volt.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!