Friss hírek

Verstappen betegen nyerte meg az Amerikai Nagydíjat

Nemcsak Sergio Perez, hanem a Red Bull másik versenyzője, Max Verstappen is betegen versenyzett a hétvégi Amerikai Nagydíjon, ennek ellenére győzni tudott és tovább növelte előnyét a pontversenyben.

A holland pilóta a pole pozícióból rajtolt Austinban, a verseny végén pedig derekasan állta a sarat az egyre közelebb kerülő riválissal, Lewis Hamiltonnal szemben.

Győzelmének köszönhetően Verstappen 12 pontra tudta növelni előnyét, Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója pedig elárulta, a fiatal pilóta betegen versenyzett Texasban.

„A verseny alatt egyszer teljesen elsötétült előtte minden. Hihetetlen, milyen mentális képességei vannak Maxnak” – mondta Marko az Auto Motor und Sport című lapnak. „A határon képes vezetni az autót, noha nem érzi jól magát, emellett pedig a stratégiát is átlátja.”

„És aztán képes volt újra formába hozni magát légzőgyakorlatokkal illetve ivással.”

Perez szintén betegséggel bajlódott, a helyzetet pedig súlyosbította, hogy egy technikai gond miatt nem tudott inni verseny közben.

„Túl sok víz kifolyt a rajtrácsra vezető körben, és őrült módon spriccelt mindenfele. A balaclavát is le kellett aztán cserélnie, a versenyen pedig nem volt vize. Amikor átállítottunk valamit az autóban, hogy kevesebb vize legyen, valami félrecsúszott. Szóval remek teljesítményt nyújtott. Mindkét versenyző teljesítményét magasabbra lehet értékelni.”

Perez végül a 3. helyen ért célba Austinban.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!