Verstappen bizakodó, a Mercedesekkel harcolna a versenyen - F1VILÁG.HU

Verstappen bizakodó, a Mercedesekkel harcolna a versenyen

HIRDETÉS
Nem számított jobb eredményre a 3. helynél Mugellóban Max Verstappen, a Red Bull ifjú versenyzője viszont bízik abban, hogy vasárnap esélye lesz harcolni a Mercedesekkel.
SCARPERIA, ITALY - SEPTEMBER 12: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB16 on track during final practice ahead of the F1 Grand Prix of Tuscany at Mugello Circuit on September 12, 2020 in Scarperia, Italy. (Photo by Peter Fox/Getty Images)

A kiábrándító monzai hétvége után az energiaital-gyárosok ismét a Mercedes legfőbb kihívóivá léptek elő, Verstappen pedig a Toszkán Nagydíj időmérő edzésén a 3. rajtkockát csípte el.

A holland bő 3 tizedmásodperccel maradt el Lewis Hamilton pole pozíciót érő idejétől, elmondása szerint azonban egyáltalán nem csalódott, mert nem is várt többet a kvalifikációtól.

„Ami engem illet, én erre a 3. helyre számítottam. Jó munkát végeztünk egész hétvégén. Ennél több szerintem nem volt benne, szóval nagyon elégedett vagyok ezzel a hétvégével – főleg, ha a legutóbbival hasonlítjuk össze” – mondta a holland versenyző a toszkán időmérő után.

„Természetesen Monza után ez már sokkal jobb volt. Persze számítottam is rá, hogy jobbak leszünk, mint Monzában. Az egyszerűen a legrosszabb pálya volt számunkra. Semmi sem volt jó ott: alacsony leszorítóerő, hosszú egyenesek – mi ezt nem szeretjük. De most örülök ennek a 3. helynek!”

Arra a kérdésre, hogy véleménye szerint megfoghatják-e a Mercedeseket a vasárnapi versenyen, Verstappen így felelt: „Nagyon remélem, de először is fontos lenne, hogy követni tudjuk őket. Nem tudjuk, mennyire lesznek gyorsak a futamon, úgyhogy először lássuk meg azt, hogy tartani tudjuk-e velük a lépést. Ha pedig igen, akkor nyomást fogunk helyezni rájuk.”

„Nehéz megjósolni, hogy harcolhatunk-e majd velük, de egy kicsit magabiztosabb vagyok, mint néhány korábbi hétvégén.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!