Friss hírek

Verstappen bizakodó, a Mercedesekkel harcolna a versenyen

Nem számított jobb eredményre a 3. helynél Mugellóban Max Verstappen, a Red Bull ifjú versenyzője viszont bízik abban, hogy vasárnap esélye lesz harcolni a Mercedesekkel.

A kiábrándító monzai hétvége után az energiaital-gyárosok ismét a Mercedes legfőbb kihívóivá léptek elő, Verstappen pedig a Toszkán Nagydíj időmérő edzésén a 3. rajtkockát csípte el.

A holland bő 3 tizedmásodperccel maradt el Lewis Hamilton pole pozíciót érő idejétől, elmondása szerint azonban egyáltalán nem csalódott, mert nem is várt többet a kvalifikációtól.

„Ami engem illet, én erre a 3. helyre számítottam. Jó munkát végeztünk egész hétvégén. Ennél több szerintem nem volt benne, szóval nagyon elégedett vagyok ezzel a hétvégével – főleg, ha a legutóbbival hasonlítjuk össze” – mondta a holland versenyző a toszkán időmérő után.

„Természetesen Monza után ez már sokkal jobb volt. Persze számítottam is rá, hogy jobbak leszünk, mint Monzában. Az egyszerűen a legrosszabb pálya volt számunkra. Semmi sem volt jó ott: alacsony leszorítóerő, hosszú egyenesek – mi ezt nem szeretjük. De most örülök ennek a 3. helynek!”

Arra a kérdésre, hogy véleménye szerint megfoghatják-e a Mercedeseket a vasárnapi versenyen, Verstappen így felelt: „Nagyon remélem, de először is fontos lenne, hogy követni tudjuk őket. Nem tudjuk, mennyire lesznek gyorsak a futamon, úgyhogy először lássuk meg azt, hogy tartani tudjuk-e velük a lépést. Ha pedig igen, akkor nyomást fogunk helyezni rájuk.”

„Nehéz megjósolni, hogy harcolhatunk-e majd velük, de egy kicsit magabiztosabb vagyok, mint néhány korábbi hétvégén.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!