Verstappen bízik autójában, de tart a DRS-vonattól - F1VILÁG.HU

Verstappen bízik autójában, de tart a DRS-vonattól

Bízik autója versenytempójában a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén hibázó Max Verstappen. A holland pilóta csak a 9. helyről startolhat ma, ám reméli, gyorsan előre törhet.

Verstappen hibázott a Q3-ban futott első körében, második nekifutásra pedig nem volt szerencséje, a balesetező Charles Leclerc miatt ugyanis meglengették a piros zászlókat. Mindez azt jelenti, hogy Verstappen csak a mezőny közepéről, a 9. helyről rajtol a vasárnapi versenyen.

A hollandnak viszont van oka az optimizmusra, a Red Bull RB19-ese ugyanis kiemelkedik a mezőnyből a versenytempót tekintve. Ennek ellenére Verstappennek nem lesz könnyű dolga, a csúszós miami pályán ugyanis problémás lehet az előzés.

 

„Egy kicsit nehezebb lesz, de az autónk tempóját látva elég gyorsan előre kell, hogy jussunk” – mondta újságíróknak nyilatkozva a kétszeres világbajnok. „Remélem, hogy nem fog DRS-vonat kialakulni, mert akkor bajban leszünk!”

„Egy kicsit nehéz lesz előzni, de a legtöbb manővert az utolsó kanyarban látjuk majd, vagy legalábbis itt leszünk nagyon közel, és aztán megpróbálunk bebújni az 1-es kanyarban. De majd meglátjuk.”

Verstappen hozzátette, dühös magára az időmérő utolsó szakaszában elkövetett hibájáért.

„Még mindig dühös vagyok magamra, de vasárnap új nap jön, sok minden történhet. Nem ideális, de nincs értelme nagyon mérgesnek lenni a történtek miatt. Az ember tanul belőle – legközelebb majd jobb leszek.”

Arra a kérdésre, hogy milyen eredményt tűz ki célul a futamra, a címvédő így felelt: „Minimum a 2. helyet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Verstappen bízik autójában, de tart a DRS-vonattól
Sajtóhír: Nem lesz verseny Dél-Afrikában, marad a Belga Nagydíj a naptárban
A Sauber-főnök még a 45 éves Alonsót is leszerződtetné
Aston Martin: Ki kell derítenünk, miért szenvedtünk a verseny elején
Főnöke szerint elképesztő, hogy Verstappen a telefoncsörgést is felismeri az autóban ülve

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!