Friss hírek

Verstappen biztos benne, jobbak lesznek Mugellóban, mint Monzában

Jobb eredményt vár a hétvégi Toszkán Nagydíjon a Red Bull ifjú versenyzője, Max Verstappen – a holland szerint rosszabb nem lehet a helyzet, mint múlt hétvégén, Monzában.

A holland versenyző és csapata nem tudott a Mercedesekkel harcolni az Olasz Nagydíjon, ráadásul Verstappen a vasárnapi versenyen egy műszaki hiba miatt kénytelen volt kiállni.

A Forma-1-es mezőny erre a hétvégére Olaszországban maradt, egy új helyszínre, Mugellóba látogattak el ugyanis a csapatok.

Verstappen elárulta, nemrég ő már járt a toszkán versenypályán, ahol egy GT-autóval próbált megismerkedni a pályával.

„Határozottan azt gondolom, hogy nem lehet rosszabb ez a hétvége, mint a monzai!” – mondta a Red Bull versenyzője.

„Jobb lesz, és szerintem ismét jó pozícióban leszünk a Mercedes mögött. Természetesen egy új pálya ez, szóval látnunk kell, hogyan állítsuk be az autót. Természetesen néhány változtatást el kell végeznünk rajta. De összességében nagyon bízom abban, hogy pozitív hétvégénk lesz.”

Arra a kérdésre, hogy mi csúszott félre múlt hétvégén, Monzában, Verstappen így felelt: „Mi nem?! Először is, nem volt meg a sebesség. Tudtuk persze, hogy az időmérő trükkös lesz, és 5. lettem.”

„De aztán rosszul sikerült a rajt a túlmelegedés miatt, majd az első kör elég gyengére sikeredett, de nem akartam semmiféle kockázatot vállalni. Szóval nem nyomtam. A 7. vagy 8. helyen voltunk.”

„Aztán beragadtunk a DRS-vonatba… Nem sokat tehettem, csak próbáltam követni az előttem lévőket. Valtteri [Bottas] is ott volt előttem, az ő autója természetesen gyorsabb. Nagyon nehéz volt közel maradni. És aztán persze jött a biztonsági autó, ami miatt nem tudtunk kiállni a bokszba, mert egy autó ott állt meg.”

„Majd a piros zászlós megszakítás alatt egy autó az élen kereket tudott cserélni, szóval eddig a pontig gyakorlatilag minden rosszul ment. A második rajtnál a motorom túlmelegedett, és így fel kellett adnom a versenyt.”

A mugellói próbakörökkel kapcsolatban Verstappen elárulta, természetesen jobb valódi autóval kipróbálni egy új aszfaltcsíkot, mint szimulátoron körözni rajta.

„Pár hete jöttem ide vezetni, mert még soha nem jártam itt. Ez volt a legjobb módja, hogy megtanuljam a pályán. A szimulátoron lehet vezetni rajta, de én nem így tettem.”

„Az autó természetesen kicsit lassabb volt, de még így is szórakoztató volt. Fontos, mert egy kis lendületet ad. Természetesen tudom, hogy más versenyzők már versenyeztek is itt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!