Friss hírek

Verstappen: Borzasztóak voltak az intermediate-gumik

Parádésan szerepelt a Forma-1-es Török Nagydíj esős időmérőjén Max Verstappen, végül azonban mégsem övé lett a pole. A holland elárulta, a köztes esőgumik egész egyszerűen nem működtek autóján.

A nehéz körülmények közepette Verstappen szinte végig a saját ligájában autózott, a Q3-ban azonban rohamosan elkezdtek javulni a körülmények, és a mezőny nagy részéhez hasonlóan az ő autójára is felkerültek az intermediate-abroncsok.

Ezekkel a gumikkal viszont Verstappen nem tudta felvenni a versenyt a Racing Point pilótájával, Lance Stroll-lal, aki magabiztosan szerezte meg a pole-t Törökországban.

„Már a Q1-ben sem volt tapadásunk, amikor kipróbáltuk az intermediate-gumikat” – mondta szemmel láthatóan csalódottan Verstappen.

„A Q3-ban a pálya sokkal jobb volt, de nálunk az interek borzasztóak voltak… Az extrém esőgumik remekül működtek, kényelmesen éreztük magunkat rajtuk.”

Verstappen persze tudja, a 2. helyről rajtolva is lehet jó versenye.

„Természetesen egy kicsit csalódott vagyok most. A verseny persze holnap lesz, ahol még szerepelhetünk jól… De ha az ember végig az első helyen van, és végül csak a második helyen végez, az nem az igazi… A pontokat viszont holnap osztják, remélhetőleg jó versenyünk lesz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!