HAMIL7ON
ISTANBUL, TURKEY - NOVEMBER 14: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB16 on track during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Turkey at Intercity Istanbul Park on November 14, 2020 in Istanbul, Turkey. (Photo by Clive Mason/Getty Images)

Verstappen: Borzasztóak voltak az intermediate-gumik

Verstappen: Borzasztóak voltak az intermediate-gumik

Parádésan szerepelt a Forma-1-es Török Nagydíj esős időmérőjén Max Verstappen, végül azonban mégsem övé lett a pole. A holland elárulta, a köztes esőgumik egész egyszerűen nem működtek autóján.

A nehéz körülmények közepette Verstappen szinte végig a saját ligájában autózott, a Q3-ban azonban rohamosan elkezdtek javulni a körülmények, és a mezőny nagy részéhez hasonlóan az ő autójára is felkerültek az intermediate-abroncsok.

Ezekkel a gumikkal viszont Verstappen nem tudta felvenni a versenyt a Racing Point pilótájával, Lance Stroll-lal, aki magabiztosan szerezte meg a pole-t Törökországban.

„Már a Q1-ben sem volt tapadásunk, amikor kipróbáltuk az intermediate-gumikat” – mondta szemmel láthatóan csalódottan Verstappen.

„A Q3-ban a pálya sokkal jobb volt, de nálunk az interek borzasztóak voltak… Az extrém esőgumik remekül működtek, kényelmesen éreztük magunkat rajtuk.”

Verstappen persze tudja, a 2. helyről rajtolva is lehet jó versenye.

„Természetesen egy kicsit csalódott vagyok most. A verseny persze holnap lesz, ahol még szerepelhetünk jól… De ha az ember végig az első helyen van, és végül csak a második helyen végez, az nem az igazi… A pontokat viszont holnap osztják, remélhetőleg jó versenyünk lesz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!