Friss hírek

Verstappen: Bottas tönkretette az időmérőmet!

Élesen bírálta Valtteri Bottast az Európa Nagydíj szombati időmérő edzését követően Max Verstappen.


Élesen bírálta Valtteri Bottast az Európa Nagydíj szombati időmérő edzését követően Max Verstappen.

A Red Bull holland versenyzője azért dühös a williamsesre, mert az az időmérő utolsó etapbanjában megelőzte őt az 1-es kanyarban, miután megkezdték gyorskörüket – ráadásul ugyanez megtörtént a Q2-ben is.

„Tönkretette az én körömet, és tönkretette a sajátját is” – fakadt ki Verstappen, aki így csak a 9. helyről rajtolhat Azerbajdzsánban.

„Nem értem… Az, hogy megcsinálja a Q2-ben, talán oké… de az, hogy a Q3-ban is… tönkretette az időmérőmet!”

„Fél másodperccel gyorsabb voltam a Q2-es körömnél, 1:43.9-es időt érhettem volna el, és a harmadik helyet, de aztán jött a piros zászló. 2 perccel a vége előtt aztán kimentem újra, majd Bottas újra megcsinálta…”

Bottas egyébként a 8. helyről rajtol Bakuban, ő a következőképp értékelte az incidenst: „A Q3-ban mindkét etapomon forgalomba kerültem. A piros zászló után próbáltam megelőzni Verstappent, hogy tiszta köröm legyen, de nem jött össze.”

„Egyszerűen csak balszerencsések voltunk. Az első etapon forgalomba kerültem, amikor kimentem újra, jöttek a piros zászlók, majd az utolsó próbálkozásomat ismét megzavarta a forgalom. Szóval nem az én napom volt.”

„Az incidensről nem tudok semmit. Láttam, hogy szoros volt, de a csapat hagyta, hogy csináljam, szóval olyan gyorsan mentem, amilyen gyorsan csak tudtam.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!