Friss hírek

Verstappen: Brazíliában még nem volt gond, most hirtelen megbüntetnek érte…

Természetesen csalódottan nyilatkozott a vasárnapi Szaúd-arábiai Nagydíj után a Red Bull holland pilótája, Max Verstappen, aki saját bevallása szerint nem ért egyet a versenybírók bizonyos döntéseivel.

A vasárnapi, dzsiddai verseny Verstappen és Lewis Hamilton öldöklő küzdelméről és a vitás esetekről marad emlékezetes.

Verstappennek a versenyen egy 5 másodperces időbüntetést is kiosztottak, amiért a pályán kívül előzte vissza Hamiltont, majd később el akarta engedni maga mellett a brit pilótát, aki azonban hátulról eltalálta Red Bullját. A futam után a holland pilóta egy 10 másodperces időbüntetést is kapott – ez azonban nem befolyásolta a végeredményt.

„Kusza az egész! Harmadik hely, aztán az első helyről rajtolni, majd vissza a harmadikra, a harmadikról az elsőre, 5 másodperces időbüntetés, második hely, célba érni a második helyen, ütközések… Nem tudom… Nem értek egyet az összes döntéssel, de nem is akarok túl sokat beszélni ezekről, mert nem hiszem, hogy szükséges, és említésre sem méltóak…” – mondta Verstappen a leintés után, majd beszélt arról a vitás esetről, ami miatt a versenybírók megbüntették a futamon.

„Lewis lendületben volt, mint ahogy Brazíliában is, természetesen későn fékeztem, és azt hiszem, egy pillanatra lementem az ívről és megcsúsztam, szóval szélesen vettem a kanyart. De ő sem csinálta meg, szóval gyakorlatilag mindketten levágtuk a kanyart. Nem hiszem, hogy fair, ha azt mondják, emiatt megbüntetnek engem, de ez van…”

Arra a kérdésre, hogy szerinte néhány manőverével átlépte-e a határt vasárnap, Verstappen így felelt: „Nem értek egyet a döntésekkel, de ahogy mondtam, nem is akarok túl sok időt szánni nekik, mert nem kell címlapokat generálni ezekből. Egyszerűen nem méltók rá.”

„Utána szóltak, hogy vissza kell adnom a pozíciót. Azt hiszem, ez a 22-es kanyar előtt történt. Szóval a 22-es és 23-as kanyar után jobbra húzódtam és lelassítottam, illetve fékeztem és lefelé váltottam, ő viszont nagyon közel maradt hozzám, és nem igazán értem, miért. Csak próbáltam elengedni őt. Egyre lassabban és lassabban mentem, váltogattam lefelé. Volt egy… nem is tudom, félreértettük egymást, vagy ilyesmi, és belém jött hátulról. Ennyi volt.”

„Érdekesnek találom, hogy én vagyok az, aki büntetést kap, miközben mindketten a fehér vonalon kívülre kerültünk. Brazíliában még rendben volt, most hirtelen büntetést kapok érte. Tisztán látni, hogy egyikünk sem csinálta meg a kanyart, de oké. Tovább kell lépnünk. Azonos számú pontunk van, és ez az egész bajnokság, illetve a Forma-1 számára izgalmas.”

Verstappen és Hamilton ugyanannyi ponttal érkezik tehát meg a hétvégi szezonzáróra, a holland pilóta pedig abban bízik, erősek lesznek Abu Dhabiban.

„Igen, majd meglátjuk. Nagyon fontos, hogy jól alakuljon a szombat, az autó is jól működjön, és eltaláljuk a hosszú etapokat. Aztán majd meglátjuk, mi lesz. De nyilván izgalmas! Alapvetően úgy kezdjük, mint a szezon elején!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!