Verstappen büszke rá, hogy beérte Sennát, de nem akar itt megállni! - F1VILÁG.HU

Verstappen büszke rá, hogy beérte Sennát, de nem akar itt megállni!

HIRDETÉS
Hihetetlen eredménynek tartja a kétszeres Forma-1-es világbajnok Max Verstappen azt, hogy a győzelmek számát tekintve vasárnap beérte a legendás Ayrton Sennát.
MONTREAL, QUEBEC - JUNE 18: Race winner Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing celebrates with his team after the F1 Grand Prix of Canada at Circuit Gilles Villeneuve on June 18, 2023 in Montreal, Quebec. (Photo by Jared C. Tilton/Getty Images)

Verstappen 41. futamgyőzelmét aratta Kanadában, Ayrton Senna pontosan ennyit nyert meg F1-es pályafutása során. A vasárnapi volt ráadásul a Red Bull 100. győzelme, ami még különlegesebbé teszi ezt a diadalt. Verstappen azt mondja, büszke arra, amit elért, de reméli, nem állnak meg itt!

„Utálom összehasonlítgatni a különböző generációkat, de ami engem illet, az egyetlen dolog, amit elmondhatok, hogy amikor kisgyerekként gokartoztam, arról álmodtam, hogy Forma-1-es versenyző leszek, és elképzelni sem tudtam, hogy 41 nagydíjat nyerek meg” – mondta a kétszeres világbajnok. „Szóval természetesen az, hogy beértem Ayrtont, hihetetlen. Büszke vagyok rá, de természetesen remélem, hogy nem állok meg itt. Bízom benne, hogy további versenyeket nyerhetünk.”

„41-et nyertem a Red Bull 100 győzelméből, szóval emiatt talán beszélni fogunk egy új szerződésről! A viccet félretéve: nagyszerű eredmény ez a csapat számára. Tudtuk, hogy ez az első lehetőség erre, és örülök, hogy meg is lett a századik. De hangsúlyozom, remélem, hogy többet fogunk nyerni 100-nál – az új cél a 200!”

Verstappen jelenleg magabiztos, 69 pontos előnnyel vezeti az összetett pontversenyt saját csapattársa, Sergio Perez előtt, így jó úton halad afelé, hogy a vb-címek számát tekintve is beérje a Forma-1 legendáját, Sennát.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!