Verstappen: Butaságot csinál, aki füstgyertyát dob a pályára - F1VILÁG.HU

Verstappen: Butaságot csinál, aki füstgyertyát dob a pályára

Rendbontás miatt kellett egy időre megállítani a Holland Nagydíj időmérő edzését, miután egy néző egy tárgyat dobott az aszfaltra. A kvalifikációt követően a versenyzők fontosnak tartották hangsúlyozni, milyen veszélynek teszik ki őket a rajongók az ilyen cselekedetekkel.

A magukból sűrű narancssárga füstöt árasztó szurkolói kellékek, az úgynevezett füstgyertyák a holland „invázióval” együtt érkeztek meg a Forma-1-be az elmúlt évek során. A Max Verstappen iránti rajongás fokozására használt eszközök látványosak ugyan, ám nem először bizonyosodott be róluk, hogy veszélyhelyzetet is teremthetnek: a pilóták egyes versenyek nyitókörében már szembesültek azzal a jelenséggel, hogy a pálya felé áramló füstön kellett áthaladniuk valamelyik kanyarban, a zandvoorti időmérő második szakaszának elején pedig egy ilyen füstgyertya már az aszfalt közepén landolt, amire piros zászló volt a válasz a versenyirányítástól.

A szervezők pár perccel az eset után már jelentették is, hogy kivezették a pálya területéről a tárgyat bedobó nézőt, ám a Q3 elején egy újabb füstgyertya jelent meg az aszfalton, ami ezúttal gyorsan biztonságos helyre gurult, így nem okozott újabb leállást.

„Nagy butaság ilyet csinálni” – fogalmazta meg intelmét rajongói felé Verstappen az időmérőt követő sajtótájékoztatón. „Szép dolog, hogy füstgyertyákat tartanak, de erre is kellene egy limit. Ám az, hogy a pályára dobják őket, az egyszerűen hülyeség.”

„Azt hiszem, hogy az illetőt el is távolították a pályáról. Szóval a legjobb, ha nem csinálják, mert senkinek sem jó. A nézőt kidobják, így nem láthatja a versenyt, nekünk pedig leállítják a körözést, hiszen veszélyes, ha ilyen dolgok vannak a pályán.”

Carlos Sainz szerint korlátozni kellene, hogy a nézők a hétvégék mely pillanataiban élesíthetik füstszóróikat.

„Szerintem fontos lenne a rajongók tudomására hozni, hogy mikor szabad füstgyertyákat használni, és mikor nem. Az szerintem rendben van, hogy Max levezető körénél használták, miután megszerezte a pole-t, de ne egy verseny közepén tegyék, és ne is az első körben, amikor nagy csatában vagyunk. 300 km/órás tempónál senki sem kívánja, hogy füst zavarja meg. Remélem, a szervezők figyelmeztetni tudják a nézőket a használatukra. De a legfontosabb, hogy ne dobják őket a pályára” – visszhangozta kollégája felszólítását a Ferrari spanyolja.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!