Friss hírek

Verstappen célja, hogy „megsemmisítse” Perezt

A Red Bull ifjú versenyzője, Max Verstappen azt mondja, mindent megtesz azért, hogy „megsemmisítse” újdonsült csapattársát, Sergio Perezt a 2021-es idény során, ugyanakkor örül a mexikói érkezésének, hiszen így nagyobb esélye lesz csapatának a Mercedes ellen.

A Red Bull még decemberben jelentette be, a 2020-ban meglehetősen gyengén muzsikáló Alex Albon helyére Sergio Perezt szerződteti. A mexikói pilóta remek formát nyújtott az elmúlt idényben, teljesítményével pedig kiérdemelte az energiaital-gyárosok egyik ülését.

„Albon következetességének hiánya döntő tényező volt” – mondta Dr. Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója az Auto Motor und Sport című német lapnak. „Olykor 6 tizeddel le volt maradva Verstappentől, és így nem lehet világbajnoki címet nyerni.”

A szakember korábban azt mondta, azt várják Pereztől, hogy tartja majd a lépést Verstappennel, kedvezményezett pilóta pedig nem lesz házon belül.

Verstappen azt mondja, ő természetesen mindent megtesz azért, hogy legyűrje új csapattársát.

„Természetesen gyorsabbnak kell lenned a csapattársadnál. És tudom, hogy Sergio ugyanerre törekszik” – mondta a holland tehetség, aki ezzel együtt úgy érzi, a Red Bullnak Perez érkezésével több esélye lesz az előttünk álló idényben.

„És szerintem ez jó, hiszen csak így lehet két autóval előre vinni a csapatot, ahogy tettük azt Daniellel [Ricciardo].”

„Végső soron minden csapattársam legyőztem eddig, ez pedig jó. Ahogy édesapám mindig mondja: meg kell semmisítened a csapattársad!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Exkluzív információk: a Hungaroringről jelentkezünk!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!