Verstappen célja, hogy „megsemmisítse” Perezt - F1VILÁG.HU

Verstappen célja, hogy „megsemmisítse” Perezt

HIRDETÉS
A Red Bull ifjú versenyzője, Max Verstappen azt mondja, mindent megtesz azért, hogy „megsemmisítse” újdonsült csapattársát, Sergio Perezt a 2021-es idény során, ugyanakkor örül a mexikói érkezésének, hiszen így nagyobb esélye lesz csapatának a Mercedes ellen.
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 11: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing prepares to drive in the garage during practice ahead of the F1 Grand Prix of Abu Dhabi at Yas Marina Circuit on December 11, 2020 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

A Red Bull még decemberben jelentette be, a 2020-ban meglehetősen gyengén muzsikáló Alex Albon helyére Sergio Perezt szerződteti. A mexikói pilóta remek formát nyújtott az elmúlt idényben, teljesítményével pedig kiérdemelte az energiaital-gyárosok egyik ülését.

„Albon következetességének hiánya döntő tényező volt” – mondta Dr. Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója az Auto Motor und Sport című német lapnak. „Olykor 6 tizeddel le volt maradva Verstappentől, és így nem lehet világbajnoki címet nyerni.”

A szakember korábban azt mondta, azt várják Pereztől, hogy tartja majd a lépést Verstappennel, kedvezményezett pilóta pedig nem lesz házon belül.

Verstappen azt mondja, ő természetesen mindent megtesz azért, hogy legyűrje új csapattársát.

„Természetesen gyorsabbnak kell lenned a csapattársadnál. És tudom, hogy Sergio ugyanerre törekszik” – mondta a holland tehetség, aki ezzel együtt úgy érzi, a Red Bullnak Perez érkezésével több esélye lesz az előttünk álló idényben.

„És szerintem ez jó, hiszen csak így lehet két autóval előre vinni a csapatot, ahogy tettük azt Daniellel [Ricciardo].”

„Végső soron minden csapattársam legyőztem eddig, ez pedig jó. Ahogy édesapám mindig mondja: meg kell semmisítened a csapattársad!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!