Verstappen csalódott, de legalább a tempó megvan - F1VILÁG.HU

Verstappen csalódott, de legalább a tempó megvan

HIRDETÉS
Parádés körön volt a Forma-1-es Szaúd-arábiai Nagydíj időmérőjének utolsó pillanataiban Max Verstappen, a holland versenyző azonban hibázott, a falnak ment, és végül csak a 3. rajtkockát szerezte meg.
JEDDAH, SAUDI ARABIA - DECEMBER 04: Third place qualifier Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing looks on in parc ferme during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Saudi Arabia at Jeddah Corniche Circuit on December 04, 2021 in Jeddah, Saudi Arabia. (Photo by Lars Baron/Getty Images)

A Red Bull versenyzője 8 pontos előnnyel érkezett meg Dzsiddába, és úgy tűnt, megszerezheti a rajtelsőséget a szezon utolsó előtti versenyére.

Verstappen remekül kezdte utolsó gyorskörét, szemmel láthatóan mindent beleadott, a dzsiddai pálya utolsó szektorában azonban hibázott, és a falnak ütközött.

A pole-ból így világbajnoki riválisa, Lewis Hamilton rajtolhat, Verstappent ráadásul Valtteri Bottas is megelőzte a másik Mercedesszel.

„Nyilván borzasztó ez így, de alapvetően jó időmérő volt… Persze nehéz volt a gumik miatt ezen az utcai pályán, de tudtam, hogy a tempó megvan, ez az utolsó körben is látszott” – mondta Verstappen a kvalifikáció után.

„Még nem igazán tudom, mi történt, de blokkolt a kerék az utolsó kanyarban, és persze próbáltam pályán tartani az autót, próbáltam befejezni a kört. A hátuljával viszont megcsíptem a falat, és meg kellett állnom.”

„A 3. hely egy kicsit kiábrándító tudván, hogy milyen körön voltam a végén, de az látszott, hogy az autó gyors, és majd meglátjuk, mire megyünk a versenyen.”

Arra a kérdésre, hogy aggódik-e az autó sérülései miatt, Verstappen így felelt: „Nem tudom. Azonnal megálltam, úgyhogy majd meglátjuk.”  

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!