Verstappen: Dolgoznunk kell még a győzelemért

Fotó: Red Bull Racing
LE CASTELLET, FRANCE - JUNE 22: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB15 on track during qualifying for the F1 Grand Prix of France at Circuit Paul Ricard on June 22, 2019 in Le Castellet, France. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-1ZQPTN51D2511 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Habár a franciaországi Paul Ricard versenypálya nem feküdt a Red Bull autóinak, Max Verstappen úgy érzi, vasárnapi 4. helyével a legtöbbet hozta ki a rendelkezésre álló csomagból.

A holland versenyző a két Mercedes, illetve Charles Leclerc mögött futott be Le Castellet-ben – Verstappen a 4. helyről rajtolt, és ezt a pozíciót meg is őrizte a verseny során.

A Red Bull ifjú titánja azt mondta, a verseny során az motiválta leginkább, hogy tartsa a lépést az előtte lévő Ferrarival.

„Időnként egy kicsit magányosan telt a versenyem, de annyira azért nem unatkoztam, mert Charles lőtávolon belül volt, ami remek motivációt jelentett, hiszen igyekeztem tartani az ő köridőit” – mondta a holland versenyző.

„Az embernek akkor is nyomnia kell, ha nincsenek olyan autók körülötte, melyekkel közvetlenül harcolhat. Én mindig látni akarom azt, hogy mennyire gyorsak tudunk lenni, és nyomom, amennyire csak lehet. A második etapban elég jónak tűntünk, de 6-7 körrel a vége előtt elfogyott a hátsó abroncsok tapadása, és már nem tudtam támaszkodni a gumikra.”

„Egy kicsit talán sokat kivett a gumikból az, hogy próbáltam tartani a lépést Charles-lal a verseny elején, de örülök, hogy az egyik Ferrari előtt tudtam végezni, és a 4. helyen értem célba egy olyan pályán, ami nem igazán fekszik nekünk.”

Verstappen azt mondja, természetesen a Red Bull célja a győzelem, de sokat kell még dolgozniuk azért, hogy ez erőből összejöjjön.

„A cél mindig a győzelem, de ez ma nem volt lehetséges, habár a legtöbbet hoztam ki a csomagból. Sikerült kisebb előrelépéseket tennünk ezen a hétvégén, de még dolgoznunk kell minden összetevőn, hogy a győzelmekért harcolhassunk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!