Friss hírek

Verstappen: Dolgoznunk kell még a győzelemért

Habár a franciaországi Paul Ricard versenypálya nem feküdt a Red Bull autóinak, Max Verstappen úgy érzi, vasárnapi 4. helyével a legtöbbet hozta ki a rendelkezésre álló csomagból.

A holland versenyző a két Mercedes, illetve Charles Leclerc mögött futott be Le Castellet-ben – Verstappen a 4. helyről rajtolt, és ezt a pozíciót meg is őrizte a verseny során.

A Red Bull ifjú titánja azt mondta, a verseny során az motiválta leginkább, hogy tartsa a lépést az előtte lévő Ferrarival.

Hirdetés
 

„Időnként egy kicsit magányosan telt a versenyem, de annyira azért nem unatkoztam, mert Charles lőtávolon belül volt, ami remek motivációt jelentett, hiszen igyekeztem tartani az ő köridőit” – mondta a holland versenyző.

„Az embernek akkor is nyomnia kell, ha nincsenek olyan autók körülötte, melyekkel közvetlenül harcolhat. Én mindig látni akarom azt, hogy mennyire gyorsak tudunk lenni, és nyomom, amennyire csak lehet. A második etapban elég jónak tűntünk, de 6-7 körrel a vége előtt elfogyott a hátsó abroncsok tapadása, és már nem tudtam támaszkodni a gumikra.”

„Egy kicsit talán sokat kivett a gumikból az, hogy próbáltam tartani a lépést Charles-lal a verseny elején, de örülök, hogy az egyik Ferrari előtt tudtam végezni, és a 4. helyen értem célba egy olyan pályán, ami nem igazán fekszik nekünk.”

Verstappen azt mondja, természetesen a Red Bull célja a győzelem, de sokat kell még dolgozniuk azért, hogy ez erőből összejöjjön.

„A cél mindig a győzelem, de ez ma nem volt lehetséges, habár a legtöbbet hoztam ki a csomagból. Sikerült kisebb előrelépéseket tennünk ezen a hétvégén, de még dolgoznunk kell minden összetevőn, hogy a győzelmekért harcolhassunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!