Friss hírek

Verstappen dominanciája ellenére is jó volt az idei F1-es szezon, véli Brown

Bár a Red Bull és Max Verstappen idén rekordokat döntögetett a Forma-1-ben, a McLaren vezérigazgatója szerint az idény így is izgalmasan alakult, az új szabályrendszer pedig sikeresen vizsgázott.

A Forma-1 legújabb technikai szabálymódosításaival idén nagy volumenű változások történtek a száguldó cirkuszban, amelyektől minden szakértő szorosabb összecsapásokat és izgalmasabb futamokat várt. A McLaren vezérigazgatója, Zak Brown szerint ez annak ellenére teljesült, hogy Max Verstappen óriási dominanciával nyerte meg a világbajnoki címet.

“Határozottan úgy tűnik, hogy jobbak lettek a versenyek. Szerintem sokan tartottak attól, hogy minden autó ugyanúgy fog kinézni, de ez egyáltalán nem igaz. Sokféle különböző koncepció alakult ki. Az új szabályrendszerekre mindig ráfér a finomhangolás, de szerintem most sikerült beletalálnunk. Az összecsapások pedig izgalmasak voltak. Max dominanciáját figyelembe véve sem tűnik úgy, hogy hosszú szezonunk volt, pedig az eredmények alapján akár ezt is gondolhatnánk. Szerintem minden verseny nagyon izgalmas volt” – magyarázta.

Hirdetés
 

Bár a középmezőny valóban minden versenyhétvégén izgalmas összecsapásokat hozott, az élmezőnyről ez kevésbé mondható el. A 22 fordulós idény során a három élcsapat mellé mindössze egyetlen helyszínen fért fel a dobogóra valamelyik másik istálló versenyzője. Ez Imolában történt, ahol némi szerencsével Lando Norris szerzett harmadik helyet a McLarennek. Brown számára örömteli, hogy pont nekik sikerült ezt véghez vinni, de jövőre több ehhez hasonló eredményt vár a csapatától.

“Sokat tanultunk. Sok volt a csúcs- és mélypont. A tavalyi szezonhoz képest kevésbé voltunk versenyképesek, de meggyőződésem, hogy most jobb csapat vagyunk. Jobban működünk. Jobbak a bokszkiállásaink. A befektetéseink lassan beérnek. Izgatottan várom a jövő évet” – tette hozzá Brown.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!