Friss hírek

Verstappen DRS-e elromlott az utolsó körben

Műszaki hiba miatt már nem teljesítette második mért körét a Spanyol Nagydíj időmérőjének zárószakaszában Max Verstappen, aki a Red Bull jó gumikezelését ismerve bízik abban, hogy a futamon előrébb léphet a második helyről.

Verstappen a Q3 első gyorsköreit követően a tabella élén állt, köszönhetően annak is, hogy fő riválisa, Charles Leclerc ekkor hibázott, a hajrában azonban a monacói át tudta venni a vezetést, míg ekkor a holland volt az, aki elesett a lehetőségtől, és autója teljesítményvesztése miatt nem volt képes erős köridőre.

„Nehéz megmondani, hogy a pole-ba kerülhettem-e volna, hiszen nem tudtam teljesíteni az utolsó köröm. Vagy a DRS mondott csődöt, vagy a motorerőből veszítettem” – mondta még bizonytalanul a leintést követően, majd nem sokkal később Christian Horner csapatfőnök megerősítette, hogy a nyitható hátsó szárnnyal volt probléma.

„Kár érte, de a teljes hétvégét tekintve erős eredménynek számít, hogy az első sorba kerültem, még ha jó is lett volna megnézni, mire lett volna elég az utolsó köröm. Eddig úgy tűnt, hogy a versenyen elég jól bánunk a gumikkal, ami előnyünkre válhat holnap, ugyanis ismét nagyon magas hőmérsékletre számítunk, ezen a pályán pedig nehéz előzni, így bízom benne, hogy a gumijaink ki fognak tartani.”

Horner ugyanakkor úgy gondolja, hogy Verstappennek a technikai gond nélkül is nehéz dolga lett volna a végül több mint három tizedmásodperces előnnyel pole-ba kerülő Leclerc-rel szemben.

Szerintem nem volt bennünk elég ahhoz, hogy ma legyőzzük őt, hiszen még nagy nyomás alatt is remek munkát végzett a végén” – mondta Horner Leclerc-ről. „Elégedett vagyok viszont az első soros rajthellyel is. Ilyen hőmérsékleti értékek mellett a gumikopásról fog szólni a verseny, és az is elég érdekes, hogy Charles egy friss szett lágy gumit is megőrzött holnapra. De úgy tűnik, hogy nagyon-nagyon azonos szinten állunk, így szoros verseny várható.”

Az ezúttal csak az ötödik helyre kvalifikáló Sergio Perez esélyeit szintén nem írja még le Horner vasárnapra: „Azt hiszem, az első szektoron ment el az időmérője, ott veszített sokat, a másodikban és a harmadikban ugyanis erős volt a tempója. De az ötödik helyről is jó versenyt fog futni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!