Verstappen: Dühít, hogy Hamiltont nem büntették meg azért, amiért engem igen - F1VILÁG.HU

Verstappen: Dühít, hogy Hamiltont nem büntették meg azért, amiért engem igen

HIRDETÉS
A Red Bull versenyzője, Max Verstappen a vasárnapi Mexikói Nagydíjat követően elárulta, megérti, hogy rajtbüntetést kapott azért, amiért nem vette figyelembe a sárga zászlókat a szombati időmérő edzésen, az azonban „dühítő”, hogy Lewis Hamiltont nem büntették meg ugyanezért.
Max Verstappen (NED) Red Bull Racing and Lewis Hamilton (GBR) Mercedes AMG F1 at Formula One World Championship, Rd14, Singapore Grand Prix, Practice, Marina Bay Street Circuit, Singapore, Friday 15 September 2017.

Verstappen a leggyorsabb volt az időmérő edzésen, első helyétől azonban végül megfosztották, így végül csak a 4. helyről rajtolhatott a versenyen. A Red Bull pilótáját azért büntették meg, mert a kvalifikáció utolsó perceiben nem lassított le akkor, amikor Valtteri Bottas a falnak csapta Mercedesét.

Rajta kívül Sebastian Vettel és Lewis Hamilton is elhaladt Bottas összetört autója mellett: előbbi versenyző szemmel láthatóan lassított, és félbe is szakította gyorskörét, Hamilton viszont – aki közvetlenül csapattársa mögött autózott, amikor a finn balesetet szenvedett – nem emelte el lábát a gázról, habár az adott szektorban nem javított, ellentétben Verstappennel, és neki még nem is lengették a sárga zászlót.

A versenybírók nem is büntették meg Hamilton, Verstappen szerint viszont a címvédőt is hátrébb kellett volna sorolni a rajtrácson.

„A szabály nagyon világos. Minden, amit el szeretnék mondani a magam részéről, mert rengeteg vélemény látott napvilágot ezzel kapcsolatban, hogy visszatekintve igen, el kellett volna emelnem a lábam. Viszont akkor mindenkinek így kellene tennie” – mondta a holland.

„Tudom, hogy Seb elvette a gázt, de az egyik Mercedes nem. Mégsem kapott büntetést, ez pedig engem is dühít. De ez van. Én nem tudok más versenyzők sorsáról dönteni.”

Hamilton egyébként az időmérő után azt mondta, reméli, hogy a versenybírók „nagyon szigorúak” lesznek Verstappennel, noha a brit ekkor azt gondolta, a holland a dupla sárga zászlós jelzést hagyta figyelmen kívül, holott csak szimpla sárga zászlót lengettek.

„Valtteri épp előttem volt, láttam az alkatrészeket a pályán, de zászlót akkor még nem lengettek” – mondta az időmérő után Hamilton.

„Eléggé hezitáltam, hiszen nyilvánvaló volt, hogy valami történt előttem. Hezitáltam, amikor újra gázt adtam. De mire észrevettem, hogy történt egy baleset, már gyakorlatilag el is mentem mellette.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!