Friss hírek

Verstappen: Dühös vagyok, mert végig elsők voltunk

Dühösen és csalódottan nyilatkozott a Forma-1-es Török Nagydíj időmérő edzése után Max Verstappen. A holland pilóta egész hétvégén dominált, a kvalifikáció utolsó szakaszában viszont alulmaradt Lance Stroll-lal szemben.

Verstappen az esős körülmények között is remekelt az időmérőn: a Q1-ben és a Q2-ben is ő volt a leggyorsabb, sőt, az utolsó szakaszban is jó formában kezdett.

A pálya azonban elkezdett felszáradni, a Red Bullnál pedig feltették az intermediate-abroncsokat, hogy esélyük legyen legyőzni a remeklő Racing Pointokat. Ezekkel a gumikkal viszont Verstappenék nem voltak versenyképesek.

„Egyszerűen dühös vagyok, mert egész hétvégén elsők voltunk, versenyképesnek tűntünk, és aztán kikaptunk a Q3-ban” – mondta csalódottan Verstappen, akit az sem vígasztal, hogy a Mercedesek még hátrébb végeztek.

„Végsősoron nem érdekel, hol vannak a Mercedesek. Én a saját teljesítményünkre figyelek, és az nem volt jó a Q3-ban. Ezért vagyok annyira dühös.”

„Úgy nem tudod megítélni a saját teljesítményed, hogy másokét figyeled – magadra kell figyelned. És a Q3-ban egyértelműen nem voltunk jók.”

Verstappen azt mondja, egyszerűen nem érti, miért nem tudott többet javítani a köztes esőgumikkal.

„Jobbnak kellett volna lennünk a kerékcsere után. Folyamatosan elsők voltunk az esőgumikon. Szóval valami határozottan nem működött.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!