HAMIL7ON
ISTANBUL, TURKEY - NOVEMBER 14: Pole position qualifier Lance Stroll of Canada and Racing Point speaks with second placed qualifier Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing in parc ferme during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Turkey at Intercity Istanbul Park on November 14, 2020 in Istanbul, Turkey. (Photo by Clive Mason/Getty Images)

Verstappen: Dühös vagyok, mert végig elsők voltunk

Verstappen: Dühös vagyok, mert végig elsők voltunk

Dühösen és csalódottan nyilatkozott a Forma-1-es Török Nagydíj időmérő edzése után Max Verstappen. A holland pilóta egész hétvégén dominált, a kvalifikáció utolsó szakaszában viszont alulmaradt Lance Stroll-lal szemben.

Verstappen az esős körülmények között is remekelt az időmérőn: a Q1-ben és a Q2-ben is ő volt a leggyorsabb, sőt, az utolsó szakaszban is jó formában kezdett.

A pálya azonban elkezdett felszáradni, a Red Bullnál pedig feltették az intermediate-abroncsokat, hogy esélyük legyen legyőzni a remeklő Racing Pointokat. Ezekkel a gumikkal viszont Verstappenék nem voltak versenyképesek.

„Egyszerűen dühös vagyok, mert egész hétvégén elsők voltunk, versenyképesnek tűntünk, és aztán kikaptunk a Q3-ban” – mondta csalódottan Verstappen, akit az sem vígasztal, hogy a Mercedesek még hátrébb végeztek.

„Végsősoron nem érdekel, hol vannak a Mercedesek. Én a saját teljesítményünkre figyelek, és az nem volt jó a Q3-ban. Ezért vagyok annyira dühös.”

„Úgy nem tudod megítélni a saját teljesítményed, hogy másokét figyeled – magadra kell figyelned. És a Q3-ban egyértelműen nem voltunk jók.”

Verstappen azt mondja, egyszerűen nem érti, miért nem tudott többet javítani a köztes esőgumikkal.

„Jobbnak kellett volna lennünk a kerékcsere után. Folyamatosan elsők voltunk az esőgumikon. Szóval valami határozottan nem működött.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!