Verstappen „egészséges” autóval még egy tizeddel gyorsabb lehetett volna - F1VILÁG.HU

Verstappen „egészséges” autóval még egy tizeddel gyorsabb lehetett volna

A szezonnyitó verseny időmérő edzését űridővel megnyerő Verstappen akár még egy tizeddel is gyorsabb lehetett volna – a Red Bull legalábbis ezzel riogatja és demoralizálja ellenfeleit. Készülhetünk egy unalmas évadra?

Verstappen még a Q1-ben hajtott rá egy kerékvetőre a 2-es kanyarban úgy, hogy a padlólemezéből letört egy kicsinyke darab. Mindez körönként 0,1 mp-es hátrányt jelentett számára, legalábbis a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint. A holland végül 0,388 mp-es előnnyel szerezte meg a pole-t Hamilton előtt.

Verstappen rádión is jelezte a kárt, megkérve a csapatot arra, hogy ellenőrizzék a kocsi aljának állapotát.

 

„Egy kicsit szélesen fordultam, és úgy gondoltam, hogy történt egy kis törés, de nagyjából minden rendben volt” – bagatellizálta a történteket az idei vb egyik egyértelmű aspiránsa.

A főnöke, Christian Horner azonban másképp nyilatkozott a Sky Sports F1-nek:

„Elég keményen megütötte az autó alját, és elöl el is vesztettünk néhány karbondarabkát. Talán egy tizedes hátrányt jelentett mindez körönként az edzés hátralevő részére” – mondta a csapatvezető.

„A Q1 első köreiben történt, amikor még nem túl nagy a nyomás, és mi is azt mondtuk rá, hogy: na, ne már! Szerencsére nem keletkezett nagy kár, és [Verstappen] hihetetlenül jól kezelte a dolgot” – szidott és dicsért egyszerre Horner.

A holland a tavalyi évadzárón is az élről indulhatott, így sorozatban ez a második pole-ja.

„Mindig ez a cél, nem igaz? Az utóbbi években azonban ez nem igazán jött össze. A szabályok azonban most nem sokat változtak, mi pedig pontosan tudtuk, mik voltak a gyengeségeink tavaly. És most úgy tűnik, hogy sikerült kiküszöbölnünk őket” – nyilatkozta bizakodón a Red Bull sztárja.

„Természetesen nagyon boldog vagyok, nagyszerűen kezdtünk, de ez még nem jelent semmit a jövőre nézve” – próbálta hűteni a kedélyeket Verstappen.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Verstappen „egészséges” autóval még egy tizeddel gyorsabb lehetett volna
Schumacher először tesztelt a Mercedes F1-es autójával
Komoly fejlesztésekkel vágnak vissza Alonsóék Kanadában
Nevetség tárgyává vált a Williams, a csapatfőnök az istálló védelmére kelt
Nem tervez Red Bull-motorokra váltani a McLaren

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!