Friss hírek

Verstappen „egészséges” autóval még egy tizeddel gyorsabb lehetett volna

BAHRAIN, BAHRAIN - MARCH 27: Pole position qualifier Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing climbs out of his car in parc ferme during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Bahrain at Bahrain International Circuit on March 27, 2021 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Lars Baron/Getty Images)
A szezonnyitó verseny időmérő edzését űridővel megnyerő Verstappen akár még egy tizeddel is gyorsabb lehetett volna – a Red Bull legalábbis ezzel riogatja és demoralizálja ellenfeleit. Készülhetünk egy unalmas évadra?

Verstappen még a Q1-ben hajtott rá egy kerékvetőre a 2-es kanyarban úgy, hogy a padlólemezéből letört egy kicsinyke darab. Mindez körönként 0,1 mp-es hátrányt jelentett számára, legalábbis a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint. A holland végül 0,388 mp-es előnnyel szerezte meg a pole-t Hamilton előtt.

Verstappen rádión is jelezte a kárt, megkérve a csapatot arra, hogy ellenőrizzék a kocsi aljának állapotát.

„Egy kicsit szélesen fordultam, és úgy gondoltam, hogy történt egy kis törés, de nagyjából minden rendben volt” – bagatellizálta a történteket az idei vb egyik egyértelmű aspiránsa.

A főnöke, Christian Horner azonban másképp nyilatkozott a Sky Sports F1-nek:

„Elég keményen megütötte az autó alját, és elöl el is vesztettünk néhány karbondarabkát. Talán egy tizedes hátrányt jelentett mindez körönként az edzés hátralevő részére” – mondta a csapatvezető.

„A Q1 első köreiben történt, amikor még nem túl nagy a nyomás, és mi is azt mondtuk rá, hogy: na, ne már! Szerencsére nem keletkezett nagy kár, és [Verstappen] hihetetlenül jól kezelte a dolgot” – szidott és dicsért egyszerre Horner.

A holland a tavalyi évadzárón is az élről indulhatott, így sorozatban ez a második pole-ja.

„Mindig ez a cél, nem igaz? Az utóbbi években azonban ez nem igazán jött össze. A szabályok azonban most nem sokat változtak, mi pedig pontosan tudtuk, mik voltak a gyengeségeink tavaly. És most úgy tűnik, hogy sikerült kiküszöbölnünk őket” – nyilatkozta bizakodón a Red Bull sztárja.

„Természetesen nagyon boldog vagyok, nagyszerűen kezdtünk, de ez még nem jelent semmit a jövőre nézve” – próbálta hűteni a kedélyeket Verstappen.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!