Verstappen egy álomrajt után simán nyert Mexikóban! - F1VILÁG.HU

Verstappen egy álomrajt után simán nyert Mexikóban!

HIRDETÉS
A Red Bull világbajnoki éllovasa, Max Verstappen nyerte a Forma-1-es Mexikói Nagydíjat. A holland versenyző mögött Lewis Hamilton ért célba a 2. helyen, hátránya így 19 pontra nőtt a tabellán. A dobogó legalsó fokára a helyi hős, Sergio Perez állhatott fel.
MEXICO CITY, MEXICO - NOVEMBER 07: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing RB16B Honda leads Lewis Hamilton of Great Britain driving the (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes W12 and the rest of the field at the start during the F1 Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on November 07, 2021 in Mexico City, Mexico. (Photo by Peter Fox/Getty Images)

A Forma-1 mezőnye 2019 után látogatott el ismét Mexikóba, tavaly ugyanis a koronavírus-járvány miatt nem tudták megrendezni a versenyt.

A pole pozícióból a Mercedes finn pilótája, Valtteri Bottas várhatta a rajtot, míg mellette a csapattárs, Lewis Hamilton foglalhatott helyet. A Mexikóba 12 pontos előnnyel megérkező Max Verstappen a 3. helyre kvalifikálta magát, mellőle pedig a helyi hős, Sergio Perez startolhatott.

A RAJT

Verstappen parádés rajtot vett, a 3. helyről indulva szélárnyékot fogott a két Mercedes mögött, és rögtön az 1-es kanyarban az élre ugrott. Daniel Ricciardo az 1-es kanyarban azonban elfékezte magát, és hátulról megpöccintette Bottas Mercedesét, aki az ütközés miatt megpördült. A hátsóbb traktusban Esteban Ocont fogta közre Mick Schumacher és Yuki Tsunoda, a francia pilóta folytatni tudta a versenyt, két ellenfele azonban kiesett. A baleset miatt a biztonsági autót is pályára kellett küldeni, Tsunoda autója ugyanis csúnyán összetört. A rajt után Verstappen és Hamilton mögé Perez, Gasly, Leclerc és Giovinazzi zárkózott fel.

Bottas megpördülése az első kanyarban | Fotó: Red Bull Racing

A biztonsági autó a 4. kör végén hagyta el a pályát, a sorrend pedig nem változott az élen, Giovinazzi mellett azonban el tudott menni Sainz.

A 15. körben Verstappen előnye már 5,5 másodperc volt, miközben Hamilton elkezdett az abroncsokra panaszkodni. Perez közben nem maradt le a címvédőről, 2 másodperces távolságból követte a Mercedes pilótáját.

Hamilton a 29. kör végén érkezett a bokszba, a címvédő a kemény keverékű gumikat kapta a verseny második etapjára. Hamilton Leclerc mögé, az 5. helyre tért vissza a pályára. Verstappen a 33. kör végén hajtott ki kerékcserére, így ideiglenesen Perez vette át a vezetést.

A mexikói versenyző a 40. kör végén hajtott a bokszba, Hamilton mögé jött vissza a pályára, 10 másodperccel lemaradva a hétszeres világbajnoktól. 1 körrel később Bottas másodszor is a bokszba hajtott, kerékcseréjét azonban elrontotta a Mercedes, a jobb első kereket nagyon nehezen sikerült csak levenni.

PEREZ HAMILTON NYOMÁBA ERED

Sergio Perez az 50. körben már csak 6 másodperccel volt lemaradva a 2. helyen autózó Hamiltontól, a különbség pedig folyamatosan csökkent a két versenyző között. Verstappen előnye ekkor már bő 12 másodperc volt világbajnoki riválisához képest.

Az 58. körben Leclerc elengedte maga mellett Sainzot, a spanyol pilóta ugyanis megpróbálta utolérni a 4. helyen autózó Gaslyt.

Hirdetés

Perez a 61. körben érte utol Hamiltont, a Mercedes versenyzője azonban szépen tartotta magát, és megőrizte a 2. helyet a mexikóival szemben.

Az álomrajtnak köszönhetően Verstappen végül simán nyerte a Mexikói Nagydíjat, és 19 pontra növelte előnyét a tabellán. A konstruktőri versenyben a Red Bull 1 pontra megközelítette a Mercedest.

A Forma-1-es világbajnokság jövő hétvégén, Brazíliában folytatódik.

A Mexikói Nagydíj végeredménye:

Forrás: F1

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!