Friss hírek

Verstappen: Egy bajnokesélyes autóval sokkal könnyebb dolgom lehet

Max Verstappen úgy érzi, egy bajnoki címre esélyes autóval ő maga is még jobb teljesítményt tudna nyújtani, hiszen bizonyos szempontból könnyebb dolga lenne, mint az elmúlt években.

A holland pilóta a szezonnyitó Bahreini Nagydíjon jó eséllyel pályázott a győzelemre, végül azonban alulmaradt Lewis Hamiltonnal szemben. A Red Bull mégis elégedett lehet, hiszen úgy tűnik, idén tényleg harcban lehetnek a Mercedesszel a világbajnoki címért.

Max Verstappen abban bízik, egy bajnokesélyes autóval ő maga is jobb teljesítményt tud majd nyújtani, hiszen kevesebbet kell kockáztatnia.

Hirdetés
 

„Azt gondolom, amint az ember olyan helyzetbe kerül, hogy van egy autója, amivel a bajnoki címért harcolhat, minden sokkal könnyebbé válik” – mondta a holland versenyző az Autosport magazinnak adott exkluzív interjúban.

„Természetesen ott van a nyomás, hogy meg kell nyerni a bajnokságot, hiszen másokkal harcolsz. De összességében mégis sokkal jobb ilyen helyzetben lenni. Ha nincs bajnokesélyes autód, sokkal többet kell kockáztatnod folyamatosan, és meg kell próbálnod jó eredményt kihozni belőle.”

„Egy kicsit több kockázatot kell vállalnod az első körben, vagy a verseny bizonyos részeiben. És persze ilyenkor becsúsznak hibák. Szóval várom már, és bízom abban, hogy olyan autóm lesz, amellyel harcban lehetek a bajnoki címért, mert akkor én is még jobb lehetek, hiszen sokkal könnyebb megbirkózni egy ilyen helyzettel.”

Verstappen nagyon fiatalon, 17 évesen került az F1-be még 2015-ben, így alsóbb kategóriákban nem szerzett bajnoki címeket – habár gokartos éveiben rendkívül sikeres volt.

A fiatal pilóta viszont nem gondolja úgy, hogy ez hátrány lesz majd akkor, ha harcba kell szállnia Lewis Hamiltonnal a vb-trófeáért.

„Teljesen más benne lenni egy bajnoki küzdelemben. Természetesen ilyen forgatókönyv szerint nem kell minden egyes küzdelmet, vagy versenyt megnyerned. De az, hogy például én még nem nyertem bajnokságot, nem jelenti azt, hogy nem értem a helyzetet. Mert gokartban számos bajnoki címet nyertem már, és alapvetően ugyanarról szól a dolog – meg kell választanod a harcokat.”

„Az F3-as bajnoki cím megszerzésére egy próbálkozásom volt [2014-ben a 3. helyen zárt – a szerk.], és igen, nem jött össze végül.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!