Verstappen egy félreértés miatt meglepte szerelőit a bokszban - F1VILÁG.HU

Verstappen egy félreértés miatt meglepte szerelőit a bokszban

HIRDETÉS
Egy félreértés miatt nem a tervezett körben érkezett első kerékcseréjére a vasárnapi Spanyol Nagydíjon Max Verstappen, emiatt sikerült lassúra a bokszkiállása a barcelonai futam során.
BARCELONA, SPAIN - MAY 09: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing RB16B Honda makes his second pitstop during the F1 Grand Prix of Spain at Circuit de Barcelona-Catalunya on May 09, 2021 in Barcelona, Spain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

A holland versenyző a 24. körben állt ki a bokszba, ám már az élő közvetítés során is látszott, a Red Bull szerelői nem voltak felkészülve az érkezésére. Végül mentették a menthetőt, és 4,2 másodperc alatt kereket cseréltek Verstappen autóján.

„A rajtom jól sikerült, szépen indultam, el is kaptam Lewist az 1-es kanyarban” – mondta Verstappen.

„Onnantól kezdve próbáltam vigyázni az abroncsaimra az első etapban, és úgy tűnik, egy kicsit gyengébbek voltunk a degradációt tekintve, mint ők, szóval kiálltunk, és volt egy kis félreértés a kerékcserénél: azt mondták, abban a körben kell kiállnom, de nem abban kellett volna, de szerencsére a szerelők gyorsan reagáltak a gumikkal.”

„A közepes gumikkal egyértelműen jobb volt a Mercedes tempója. Ezekkel a gumikkal keményebben lehet nyomni, mint a lágyakon, ő pedig folyamatosan 1-1,2 másodpercen belül tudott maradni.”

„Nekik volt egy „ingyenes” kiállásuk mögöttünk, onnantól kezdve pedig én csak egy bója voltam a végéig.”

Arra a kérdésre, hogy lett-e volna esélyük akkor, ha hamarabb kiállnak lágy gumikért a futam második felében, Verstappen így felelt: „Nem. Amint ő kiállt a második kerékcseréjére, tudtam, hogy én nem állhatok ki. Persze amint megelőzött a végén, úgy voltunk vele, hogy rámegyünk a leggyorsabb körre, ami ezúttal működött.”

„De nehéz ez, amikor ott vagy az élen, és ismét ott van mögötted a két Mercedes, és gyakorlatilag meg tudják választani a stratégiájukat.”

„Rendben volt a mai küzdelem, de bárcsak szorosabb lett volna. Ma egy kicsit erőtlennek éreztem magunkat.” 

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!